BURSA - 2012 Kasım-2013 Ocak dönemi 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programına 38 velilinin katıldığını belirten Ataevler Anaokulu Müdürü Meral Bayer, katılımcılara Rehber Öğretmen Özgür Hacıoğlu tarafından 8 farklı alanda eğitim verildiğini, eğitim alan velilerin çocuklarına yaklaşım tarzları ve onlarla iletişimleri açısından, çocuklarının hayata bir adım önde başlamalarına vesile olacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da çocukların günümüzde öğüt, nasihat istemediklerini, emir almak ve vermekten hoşlanmadıklarını, paylaşmayı sevdiklerini söyledi. Çocukların sen diliyle değil, ben diliyle konuştuğunu, ailelerin aile eğitimlerinde çocuklarla ben diliyle konuşmayı öğrendiklerini söyledi. Eğitimlere babaların da katılmasını arzu ettiklerini söyleyen Gülsar, \"Çocuklarımızın genellikle uzlaşmaz ve emredici olan babalarla sorunları var.\" diyerek, babaların alacağı eğitimin aile içindeki iletişim bozukluluklarının giderilmesine da katkıda bulunacağını söyledi.

Daha sonra Ataevler Anaokulu`na çeşitli katkılarda bulunmuş velilere teşekkür plâketleriyle birlikte, 7-19 Yaş Aile Eğitimine katılan velilere katılım belgeleri verilerek gün anısına hazırlanan pasta kesildi. Anaokulu öğrencilerinin gösterileri de beğeniyle izlendi. (Zeki Aras - İLKHA)