Türkiye Diyanet Vakfı her kategoriden finale kalan yarışmacıları 7 Ekim günü Ankara'ya davet etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dereceye giren öğrencileri ve Yusuf Çelik'i tebrik etmişti.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile Ramazan ayında toplumun her kesimine yönelik 10-13 yaş arası erkek ve kız öğrenciler ile 13-18 yaş arası erkek öğrencilerin katılımıyla online üzeri "Evimizin Neşesi Kur'an Sesi" sloganıyla Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlenmişti.
Online üzerinden yapılan, yurt içinden ve yurt dışından toplam 3 bin 500 öğrencinin katıldığı yarışmaya "Braille Alfabesi" ile Kur'an-ı Kerim'i okuyan Malatyalı Yusuf Çelik'in güzel sesi damga vurdu. Yarışmada dereceye giremeyen ancak güzel sesiyle dinleyenleri mest eden Çelik, 'Juri Özel Ödülü'ne layık görüldü.
Malatya dönüşünde Yusuf Çelik ile ailesini il müftülüğünde kabul eden müftüsü Veysel Işıldar, Çelik'e kazandığı 5 bin TL para ödülünü takdim ederek, kendisini tebrik etti.
Çevik'in herkese örnek olabilecek bir çalışma, azim ve gayret sergilediğini belirten Işıldar, Çevik'in başarısında emeği geçen hocasına ve böyle bir evlat yetiştirdikleri için anne babasına teşekkür etti.
"Bu çocukların ve gençlerin Kur'an okumalarını geliştirmek ve toplumda Kur'an kültürüne katkı sağlamak amacıyla tertip edilmişti"
Işıldar, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliği ile Ramazan ayında "Evimizin Neşesi Kur'an Sesi" sloganıyla Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlenmişti. Bu yarışma pandemi sürecinde aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin Ramazan ayını Kur'an okuyarak ihya etmek, çocukların ve gençlerin Kur'an okumalarını geliştirmek ve toplumda Kur'an kültürüne katkı sağlamak amacıyla tertip edilmişti. Türkiye Diyanet Vakfımızın organize ettiği bu yarışmaya; 10-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar ile 13-18 yaş arası erkek çocuklar olmak 3 kategoride düzenlendi." diye hatırlattı.
"Yusuf'un bu güzel başarısı İnşallah herkes için örneklik teşkil eder"
Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından toplam 3 bin 500 çocuk ve gencin katıldığını kaydeden Işıldar, şunları söyledi:
Online üzeri düzenlenen yarışma sadece Engelliler arasında değil, toplumun her kesimine yönelik düzenlenen bir yarışmaydı. Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına 13-18 yaş arası erkek çocuklar kategorisinde Malatya'mızdan Yusuf Çelik katılmıştır. Yusuf Çelik evladımız Malatya Müftülüğümüzün 'Engelli Koordinatörlüğü' tarafından engellilere yönelik eğitim veren Kur'an kursumuzdan 'Braille Alfabesi'yle Kur'an-ı Kerim'i öğrendi. Yarışmada parmaklarıyla okuduğu güzel Kur'an-ı Kerim ile önce yarı finale sonra finale kalmayı hak etti. Final yarışmasında dereceye giremedi ama Juri tarafından 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Bunda emeği geçen başta İl Engelli Koordinatörü Mehmet Nuri Duran hocamıza, Engelli koordinatörlüğünde çalışan müftü yardımcımıza ve diğer personellerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü Yusuf ve ailesi hak ediyor. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için anne ve babasına çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlarda azmettiler ve engel tanımadılar. Yusuf kardeşim adeta Abdullah İbni Mektum gibi Kur'an-ı Kerim'i güzel sedasıyla okudu. Yusuf'un bu güzel başarısı İnşallah herkes için örneklik teşkil eder
"Yusuf çok gayretli ve azimliydi"
Görme engelli bireylere "Braille Alfabesi" ile Kur'an-ı Kerim öğrettiğini belirten Malatya İl Müftülüğü İl Engelli Koordinatörü Mehmet Nuri Duran, "Yarışmaya Malatya'dan Yusuf kardeşimizle beraber katılmaya karar verdik. Ramazan ayında Yusuf Kur'an-ı Kerim okurken, çektiğimiz videoları ilgili yerlere gönderdik. Elhamdülillah Yusuf çok gayretli ve azimliydi. Online üzerinden yapılan yarışmada finale kaldı. Finalde dereceye giremedi ama gösterdiği başarı nedeniyle jüri özel ödülüne layık görüldü." diye konuştu.
"Hem heyecanlıyım hem sevinçliyim"
2017 yılında Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğini dile getiren Yusuf Çelik, "Yarışmanın başlarında Ali Teri hocayı dinlemiştim. Final sürecinde ise İsmail Biçer hocayı dinlemiştim. Finalde yine Mehmet Nuri hocam beni Malatya'daki cami hocalarının yanına götürdü. Allah (Celle Cellaluhu) kendilerinden razı olsun beni dinlediler. Bu şekilde çalışarak bu dereceye geldik. Hem heyecanlıyım hem sevinçliyim, gerçekten çok güzel bir duygu. Kimse Kur'an-ı Kerim'i öğrenemiyorum demesin. İnsan ne isterse Allah'u Teala kendilerine verir. Çünkü onun merhameti sonsuzdur. Diyanet işleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yarışmaya giren tüm yarışmacıları Ankara'ya davet etti. Ankara'da Diyanet İşleri Başkanımızla tanıştık. 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğüm için tebrik ettiler. Diyanet İşleri Başkanımıza da ayrıca teşekkür ederiz. Bana bu konuda destek olan Malatya İl Müftülüğümüze ve bana bu yolu gösteren Mehmet Nuri Duran hocama çok teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun." dedi.
"Oğlumla gurur duyuyorum. Allah herkese böyle hayırlı evlatlar nasip etsin"
Görme engelli oğlunun Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında finale kalarak jüri özel ödülüne layık görüldüğü için kendisiyle gurur duyduğunu belirten baba Şaban Çelik ise, "Çok mutluyum ve çok sevinçliyim. Cenab-ı Allah, herkese böyle hayırlı evlatlar nasip etsin. Engelli öğrencilerin bu şekilde maneviyattan mahrum kalmayarak, topluma kazandırılması gerekir. Oğlumun başarısından dolayı Başta il müftülüğümüz ve Mehmet Nuri hocamız olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)