Müftülük tarafından organize edilen programa, Genç Kızılay gönüllüleri destek verdi. Yemek ikramlarının yapıldığı programda konteyner kentte bulunan Kur'an kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Selami Aydın, Kur'an dersi alan miniklerle sohbet etti.

Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın, Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle yemek ikramı programı yaptıklarını belirtti.

Aydın, "Kırklar Mahallesi'nde bulunan konteynerlerde kalan vatandaşlarımızı ziyarete geldik. Malumunuz geçtiğimiz hafta Camiler ve Din Görevlileri Haftası idi. Bazı programlarımız oldu. Bu programımızın içerisinde konteyner kentte bulunan kardeşlerimize yemek ikramı da vardı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle burada bulunan kardeşlerimize yemek ikramımız olacak." dedi.

Kardeşlik hukukuna vurgu yapan Aydın, "Malumunuz salgın hastalık var. Tüm dünyada etkisini gösterdi. Kapılar kapandı ve ticaret boyut değiştirdi. Hayatını kaybedenler oldu. Allah onlara rahmet etsin. Dolayısıyla bizler salgın hastalık münasebetiyle kardeşlerimize sarılamıyoruz ve göz göze bakınıyoruz. Bizler bu süreçte kardeşlerimizin yanındayız. Bizler Müslümanlarız ve biz hep birlikte bir ümmetiz. Müslüman Müslümana yardım eder ve derdiyle dertlenir. Bizler bugün buradayız ve kabul ederler ise kardeşlerimize ikramımız olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)