Öznur bu görevini 3 Temmuz olarak belirlenen olağanüstü kurultaya kadar sürdürecek.

Topçu`nun istifasının ardından bugün ilk kez Genel Sekreter Mustafa Destici başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı, Merkez Karar Yönetim Kurulu, il başkanları, Yüksek İstişare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Kadın Kolları`ndan oluşan BBP`nin bütün birimleri ittifakla Öznur`u genel başkanlığa seçti.

Genel Merkez`de yaklaşık 4 saat süren toplantı farklı önerilere ve hararetli tartışmalara sahne oldu.

Toplantı ardından konuşan Öznur, ``BBP hareketi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu`nun belirlediği çizgide devam edecektir. Milli, yerli, sivil ve demokrat çizgimiz, inançla azimle sonsuz kadar böyle kalacaktır`` değerlendirmesinde bulundu.

İlkeli seviyeli, sağ duyulu yapıcı ve yol gösterici olacaklarını anlatan Öznür, ``Artık soğuk savaş siyaseti ve yöntemleri son bulmaları. Demokrasi ve barış ve kardeşliğin hakim olması gerekir`` dedi.

Öznur, kongrede genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna ise, ``Benim şu an itibariyle aday olmak gibi düşüncem yok. Önemli olan hareketimizin birlik ve beraberliğinin devamına benim karınca kararınca katkı yapmış olmamdır`` cevabını verdi.

Öznur, 1964 yılında Ankara Altındağ`da doğdu. Genç yaşlarından itibaren merhum Alparslan Türkeş`in en yakınındakiler arasında bulunan Öznur, BBP`nin kuruluşundan itibaren bu partinin değişik kademelerinde görev aldı. Araştırmacı yazar kimliğinin yanı sıra bir televizyon programları da hazırlayan Öznur`un yayınlanmış çok sayıda eseri bulunuyor.

Öznur, 12 Haziran seçimlerinde BBP`nin Ankara birinci bölge 3. sıra adayıydı


AA