Yüz yüze eğitimin, uzaktan eğitimden çok daha faydalı olacağına dikkati çeken Kalkan, daha çok çalışan, konu tekrarı yapan ve soru çözen öğrencilerin, diğer öğrencilere göre daha avantajlı olacağını belirtti.

 

Sınıfların, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacağını, her ders süresinin 30 dakika, dersler arası teneffüsün ise 10 dakika olarak uygulanacağını dile getiren Kalkan, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderebileceğini ifade etti.

Kalkan, "Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı. Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimin başlamasıyla birlikte okul ve sınıf hijyenleri yapıldı. Öğrencilerin hangi gün okula gelecekleri yönünde sınıflar ikiye bölündü. Birinci grup öğrenciler pazartesi-salı, ikinci gurup ise perşembe ve cuma günleri okula gelecek. Çarşamba günleri ise okullarda dezenfekte çalışması yapılacak şekilde önlemler alındı. Okul ortamları şu an temiz ve sağlıklıdır. Veliler gönül rahatlığı ile çocuklarını okula gönderebilir." diye konuştu.

Uzaktan ve canlı bağlantı ile yapılan eğitim ile ilgili birtakım sıkıntıların yaşandığını dile getiren Kalkan, "Birçok öğrencinin evinde internet, bilgisayar, tablet, akıllı telefon olmadığı için büyük bir sıkıntı yaşanıyordu. Öğretmen internet paketi noktasında sıkıntı yaşıyordu. Ama yüz yüze eğimin başlamasıyla birlikte sorunlar azda olsa ortadan kalktı. Özellikle 8'nci sınıfların LGS, 12’nci sınıfların ise önünde bulunan YKS sınavı için bir hazırlık oldu. Bunu değerlendiren öğrenciler başarılı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)