Dış Haberler Servisi

Filistin’i işgal eden siyonistlerle “normalleşme anlaşması” imzalayarak ihanet edenler tarafında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) yöneticilerinden hemen her gün skandal bir açıklama geliyor.

Bu açıklamaların en sonuncusu, ülkenin Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed al-Nahyan’dan geldi. Nahyan, siyonist rejimin Dışişleri Bakanıyla birlikte Almanya’daki Holokost anıtı ziyaretinde, “bir daha asla” mesajı verdi.

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan, siyonist mevkidaşı Gabi Ashkenazi ile birlikte Berlin’deki Holokost anıtını ziyaret etti. Al-Nahyan, ziyaretçi kitabına yazdığı mesajda bu anıtı “aşırılık ve nefreti savunanlara kurban giden insanlığın düşüşünün bir tanığı” olarak adlandırdı ve “insanlığın bir arada yaşamı, hoşgörü, ötekini kabul etme ve tüm din ve inançlara saygıyı” savundu.

“Holokost’a kurban giden herkesin ruhunu selamlıyorum” diye yazan BAE’li Bakan, Nazilerin soykırımından kurtulanların dillendirdiği “Bir daha asla” (Never again) sloganını İngilizce ve Arapça olarak yazdı.

İşgal rejimi Dışişleri Bakanı Ashkenazi ise ziyaretçi kitabına, BAE’li mevkidaşı ile Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas ev sahipliğinde bir araya gelmesinin “halklar arasında yeni bir dönemi, yeni bir barış dönemini sembolize ettiğini” yazdı.

Holokost anıtını ziyaret etme fikrinin BAE’li Bakan tarafından dile getirildiği belirtildi.

ABD yönetiminin yoğun çabaları sonrası 15 Eylül’de BAE ve işgal rejimi arasında normalleşme anlaşması imzalanmıştı. BAE, normalleşmeye olan tepkileri azaltmak için, bu anlaşmayla birlikte siyonistlerin Filistinlilere yönelik baskıyı azaltacağını savunmuştu. Ancak o tarihten sonra işgalcilerin Filistin halkına uyguladığı baskıda bir azalma olmamıştı.

"MAVİ MARMARA'DA ÖLMESİ GEREKENLER ÖLDÜ" SÖZÜNÜN SAHİBİ

İşgal rejiminin şu anda dışişleri bakanlığı görevini yürüten Gabi Ashkenazi, bir dönem genelkurmay başkanlığı görevindeydi. Ashkenazi'nin de kendinden önce ve sonra bu görevde bulunan Siyonistler gibi elleri kanlı.

Gabi Ashkenazi, Mavi Marmara saldırısı sonrası yaptığı açıklamayla da Türkiye’de adı bilinen bir isim.

Mavi Marmara saldırısı sırasında genelkurmay başkanlığı görevinde olan Gabi Ashkenazi, saldırı sonrası, gemidekilerin silahlı olduğunu ve işgal askerlerini kışkırttığını söylemiş ve "Mavi Marmara'da ölmesi gerekenler öldü" açıklamasında bulunmuştu.

BAE LİDERİNİ ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞTİ

Eli kanlı siyonist bakan, BAE ile işgal rejimi arasında imzalanan normalleşme anlaşması sonrasında ise Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ı "halkını refaha ve başarıya götüren istisnai bir lider" olarak nitelendirmiş ve “Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın adı tarih kitaplarına yazılacak” açıklamalarında bulunmuştu.