AĞRI - Bir böbreği iflas eden, öteki böbreği ise tükenmek üzere olan ve 4 yetim çocuğun annesi Hasret Gök, kendisine uzatılacak bir yardım elini bekliyor. İnşaatta çalışan eşinin vefat etmesinden sonra çocuklarıyla zorlu günler geçiren Hasret Gök, böbreklerinden birini kaybetti, diğer böbreği ise tükenmek üzere… Gök çaresizliğini "Eğer bu hastalığım olmasaydı, kimseye muhtaç olmazdım ama ne yapacaksınız bu hastalık belimi büktü, çaresiz kaldım" sözleri ile ifade etti. Gök, hayırseverlerden ve yetkililerden tedavisi için yardım bekliyor.
 
Hasret Gök, sık sık diyalize girmek zorunda olduğu için ikamet ettiği Özdilek (Qaniye Heri) köyünden, il merkezine yerleşmek zorunda kaldı. Kiralık evde yaşam mücadelesi veren Gök,  "Ben daha önce Özdilek (Qaniye Heri) köyünde yaşıyordum. Hastalığımdan dolayı Ağrı il merkezine yerleşmek zorunda kaldım. Hastalığımda, böbrek yetmezliği. Şuanda bir böbreğim bitmiş, tükenmiş, ötekisi ise tükenmek üzere. Maddi imkansızlıklar içinde çaresizim. Eşimin inşaatta kaza sonucu vefat etmesinden dolayı aylık 600 lira maaş alıyorum, onunda dışında herhangi bir gelirim yok. Bu sigorta nedeni ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı`ndan da yardım vermiyorlar. Çetin geçen kışımızdan dolayı yüksek miktarda kömür harcıyoruz, bunun parasıdır, elektrik, ihtiyaçlarımız derken bu paramız tükeniyor, hatta borçlu kalıyoruz. Köyden yeni geldiğimiz için 16 yaşındaki oğluma da iş bulamadık. İnanın şu hastalığım olmasaydı, kendi ayaklarım üstünde duruyor olsaydım, kimseye muhtaç olmazdım, yalnız ne yapacaksınız yakalandığım hastalığım belimi büktü." dedi. 
 
İhtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını söyleyen Gök şunları ifade etti: "Ben yeterince çocuklarımla ilgilenemiyorum, yetiştiremiyorum. Doğru dürüst bir elbise bile onlara alamıyorum. Alırsam da bulduğum, eskimiş, ucuz elbiseler almak zorunda kalıyorum. Çocuklarıma bakmakta zorluk yaşıyorum.5 çocuğumdan biri olan kızım daha yeni evlendi. 4 erkek çocuğum şimdi yanımda. Çocuklarımı Sevgi Evlerine vermek istedim, 3 defa gittim, gelip evini inceleyeceğiz dediler, bir aydır bekliyorum gelen yok. En azından 4 çocuğumdan 3`ünü oraya versem biraz rahatlarım." (Ömer Adıgüzel, M. Emin Mağlay - İLKHA)