Yıldız Teknik Üniversitesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında 'Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi (Mobility Lab) alanında bir işbirliği protokolü imzalandı.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen imza töreni Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başladı.

"Mobility Lab, başarılı gençlerimiz için sunduğu AR-GE imkânlarıyla kendi teknolojisini üreten bir Türkiye olmamız yolunda büyük katkılar ortaya koyacaktır"

Üniversite ile imzalanan İşbirliği protokolünün önemli olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bugün burada devlet ve üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden birini veriyoruz. Bu amaçla sizlerle birlikte olmaktan, hocalarımızla, öğrencilerimizle el ele vererek ülkemizin geleceğine katkı yapmaktan onu duyuyorum. İnşallah Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz 'Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi' olan 'Mobility Lab' başarılı gençlerimiz için sunduğu AR-GE imkânlarıyla kendi teknolojisini üreten bir Türkiye olmamız yolunda büyük katkılar ortaya koyacaktır." diye konuştu.

"Umuyoruz ki ülkemizin bilim dünyasında adını duyuracak buluşlar, yeni teknolojiler, yaklaşımlar bu güzel akademik iklimden doğacaktır"

Karaismailoğlu, "Her alanda olduğu gibi ulaştırma ve haberleşme alanlarında da kullandığımız araç ve teknolojilerin yerlilik oranları bizim için çok önemli bir başarı kriteridir. Gençlerimiz bu çatı altında bu büyük hedeflere destek vermiş olacaklar. Umuyoruz ki ülkemizin bilim dünyasında adını duyuracak buluşlar, yeni teknolojiler, yaklaşımlar bu güzel akademik iklimden doğacaktır. Bizler de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hareketlilik (mobiltiy) kavramını çok önemsiyor, milli ulaşım ve altyapı politikamız içerisinde çok önemli bir başlık olarak ele alıyoruz. İnsan yük ve data hareketliliğinin hızlı, verimli, güvenli ve çevreci bir yaklaşımla sağlanmasını sorumluluk alanımızda görerek dünya ile eş zamanlı tüm yenilik ve gelişmeleri takip ederek ülkemize adapte ediyoruz." şeklinde konuştu

"Yaptığımız her çalışmanın amacı ülkemize, geleceğimize, insanımıza refah kazandırmaktır"

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından hazırlanan 'Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi' ve 2020-2023 eylem planıyla mikro hareketlilik sistemleri yönetmeliğimiz ülkemizde ulaşımda devrim niteliği taşımaktadır." diyen Karaismailoğlu, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Devletin bu alanlarda destekleyici ve düzenleyici konumunun insan ve çevre odaklı yaklaşımının paydaşlarımızdan olduğu gibi gençlerimizden ve vatandaşlarımızdan da destek bulacağına eminiz. Hedefimiz tüm ulaşım modlarında seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, yol kapasitemizin verimli kullanılması, hareketliliğin artırılması, enerjinin verimli kullanılması ve çevreye zararın azaltılmasıdır. Yaptığımız her çalışmanın amacı ülkemize, geleceğimize, insanımıza refah kazandırmaktır. Sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde ülkemiz için koyduğumuz hedeflere; genç nesillerin de aklı, inancı ve desteğiyle ulaşacağız." (İLKHA)