ŞANLIURFA - Siverek - Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan bir benzinliğe ait barınağa giren kimliği belirlemeyen kişi ya da kişiler, barınakta bulunan 80 adet güvercinden 73 âdetini alarak kayıplara karıştı.

Benzinlikte muhasebeci olarak çalışan Mehmet Emin Demirezen (52), 40 yıldır bir hobi olarak güvercin beslediğini belirterek şöyle konuştu, "Sabah erkenden barınağa geldiğim zaman, barınağın kapı kilidinin kırıldığını ve güvercinlerin yerinde olmadığını gördüm. Durumu hemen polise haber verdim, Polis tutanak tutarak gitti" dedi.

Güvercinlere olan sevgisinin bir evlat sevgisi gibi olduğunu belirten Demirezen, dünyanın birçok yerinden cins güvercin aldığını belirterek, "Buradan yurt dışına çıkan TIR şoförleri aracılığı ile Bulgaristan, Suriye, Kuveyt ve Musul`da getirdiğim güvercinlerim vardı. Çalınan güvercinlerimin piyasa değeri 15.000 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir. Benim en büyük uğraşım olan ve geceleri saat 02.00`ler kadar bakmış olduğum güvercinlerimin bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi. (A. Uğurlu-İLKHA)