MERSİN - Tarsus`ta önceki gün kutsal topraklara gidenlere Tarsus Ulu Cami`inde gece saat 22.00`da uğurlama töreni düzenlendi.
 
Törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, "10 günü Mekke şehrinde, 10 günü de Medine şehrinde olmak üzere toplam 20 günlük bir program tertip ettik. Tarsus halkının, kutsal beldelere gitme konusundaki duyarlılığı had safhada, şu ana kadar çeşitli kategorilerde 250 rakamını yakaladık. Umre kayıtlarımız devam etmektedir. Ayrıca Ramazan ayına yönelik "Ramazan Özel" umre turlarımız olacaktır" dedi.
 
"Gecenin ilerleyen saatleri ve havanın soğuk olmasına rağmen Ulu Camii`nde bulunan yüzlerce kişi bu heyecanın ve ilginin bir göstergesi" diyen Müftü Abdülkerim Akbaba, "O mübarek topraklara Allah`ın resulüne selam götürün. Sizler Vahyin kalbine gidiyorsunuz. Sizler buradan giderken bütün varlığınız çoluk çocuğunuz bizlere, sizleri de Allah`a emanet ediyoruz. Bizlerin selamlarını Kâbe`ye, Resulullah`a, Arafat`a, Uhud`a, zemzeme ve bütün kutsal beldelere götürünüz" ifadelerini kullandı.
 
Tarsus`tan kutsal topraklara gidecek olan umreciler, "Allah`ın misafirleri olmaya gidiyoruz. İnşallah gidemeyen kardeşlerimize de Cenab-ı Allah nasip eder. Şu anki duygularımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ancak bunu yaşamak lazım. Yüreğimiz kıpır kıpır. Sanki esas evimize gidiyor gibiyiz" şeklinde konuştu.
 
Duygulu anların yaşandığı törende, Tarsus`tan 140 kişilik ilk umreci kafilesi otobüslerle karayolundan Adana Havalimanına geçerek, orada uçakla kutsal topraklara doğru yola çıktılar.
(A. Hakim Kurt - İLKHA)