ŞIRNAK - Şırnak Valisi Vahdettin Özkan`ın başkanlığını yaptığı toplantıya, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Siirt Valisi Musa Çolak, Batman Valisi Ahmet Turan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Şırnak İl Genel Meclis Başkanı Leyla Birlik, Mardin İl Genel Meclis Başkanı A. Kerim Erdem, Batman İl Meclis Genel Başkanı Salih Aktan, Siirt İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Ali Tutaşı ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Teymur katıldı.

Toplantıda; TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ile Dicle Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen, "Yöresel Ürünlerin Değerlendirilmesi ve Katma Değerli Ürünler Haline Getirilmesi Projesi"nin ikinci paketinde yer alan çalışmalarla ilgili alternatiflerin kararlaştırılacağı belirtildi.

2010 yılı Küçük ve Orta büyüklükteki İşletmeler Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mal, Destek Programı kapsamında yürütülen projelerden, uygulama sırasında yararlanıcılardan kaynaklı sorunların da toplantıda masaya yatırılacağı kaydedildi.

Ayrıca; 2010 yılı KOBİ, Küçük Ölçekli Altyapı ve Doğrudan Faaliyet Destek Programları kapsamında Nisan-Mayıs 2011 dönemine ilişkin program ilerleme raporları ve bölgenin AB bütçelerinden faydalanması çalışmalarının Yönetim Kurulunun onayına sunulacağı ifade edildi.
Emcet Yalçın - İLKHA