Siyonist işgal güçleri bugün sabah erken saatlerde, Filistin halkının kendileriyle dayanışmak için bölgeye gelen yabancı aktivistlerle birlikte Yatta şehrinin doğusunda yer alan ve işgal rejiminin Siyonist gaspçılar için el koyduğu topraklar üzerinde kurduğu Kenan köyünü yıktı.

Görgü şahitleri ve yerel kaynaklar yıkımla ilgili verdikleri bilgide, çok sayıda işgal askerinin bugün (09 Şubat Cumartesi) sabah erken saatlerde kurulan çadır kenti kuşatıp aktivistlere saldırdıktan sonra çadırları yıktığını belirtti. Görgü şahitleri, işgal güçlerinin askeri bölge ilan ettiği bölgeye kimseyi yaklaştırmadığını ifade etti.

Güney Bölge Koordinatörü Yunus Arar ise yaptığı açıklamada, bölgeye gelen onlarca Siyonist askerin Bereke ve Et-Tevane köyleri arasında bulunan bölgede çadır köyü kurmaya çalışan yaklaşık 30 kadar aktiviste saldırıp aktivistleri tehdit ettiğini söyledi.

Filistin halkı, kendisine yapılan zulmü ve topraklarının gasp edilmesini protesto etmek için gasp edilen topraklar üzerinde çadır köyler inşa ederek yeni bir direniş başlattı. Babu`ş-Şems ile başlayan yeni direnişi daha başka çadır köyler inşa etme eylemleri takip ediyor. Kenan köyü de bu direniş halkalarından bir halkadır. (Filistin Haber)