Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1 ile 7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bu yıl çeşitli ekinliklerle kutlanacak. Dikkat çekecek bir yarışmaya hazırlanan Malatya İl Müftülüğü, 1992-2002 yılları arasında doğan ve herhangi bir kurumda ücretli çalışmayan gençlerin katılabileceği "Cami, İlim ve Gençlik" temalı deneme yazma yarışması" düzenleyecek.
Yapılacak yarışma ile ilgili İLKHA’ya konuşan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Ashab-ı Suffa’dan ilham alarak, böyle bir yarışmayı düzenleyeceklerini ve bu vesileyle gençleri değerler eğitimiyle ahiret duygusunu geliştirmeye çalışacaklarını belirtti.
Işıldar, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1 ile 7 Ekim tarihleri arasında ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu hafta da camilerde yapılan hizmetler ve din görevlilerinin hayatın içinde yapmış oldukları hizmetlere yönelik seminerler, konferanslar ve etkinlikler düzenlenmektedir." diye hatırlattı.
"Ashab-ı Suffa’dan ilham aldık"
Diyanet İşleri Başkanlığının camiyi merkeze alarak bu yıl da birçok etkinlik düzenleyeceğini aktaran Işıldar, "Biz de Malatya Müftülüğü olarak gençlerimize yönelik ‘Cami, İlim ve Gençlik’ temalı deneme yazma yarışması etkinliği yapmaya karar verdik. 1992 ve 2002 yılları arasında doğan gençlerimiz katılabilecek. Bilindiği üzere cami varsa ve içerisinde gençlik yoksa o cami bir şey ifade etmez. Nitekim Kur’an-ı Kerim’in Tevbe suresinde; ‘Allah’a ve âhiret gününe iman edenler, namazlarını dosdoğru kılanlar, zekâtı verenler, sadece Allah’tan korkanlar ve Allah’a tevekkül edenler camileri imar ederler’ diye buyruluyor. Bu yapılan davranışlar onların kurtuluşuna vesile olacaktır. Şimdi akıllara şöyle bir soru geliyor 'Cami imar etmek mi, cami dikmek mi?' Eğer ki caminin gerçek manada imarından bahsedecek olursak elbette ki o camide gençlerin olması gerekiyor. Konumuz çok dikkat çekiyor. Cami ilim ve gençlik. Cami ve gençlik var ama eğer gençlerimiz hakikatin bilgisiyle donatılmamışsa, değerler eğitimi ile bilgilendirilmemişse eksiklik var demektir. Bu manada bize en güzel örnekliği Ashab-ı Suffa teşkil eder. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) maddi ve manevi himayesi ve gölgesi altında olan o mescitte ilim okuyan gençler vardı. Ve oradan olağanüstü önder insanlar çıktı. Orada cami, ilim ve gençler vardı. Biz de bunlardan ilham alarak böyle bir araştırma deneme yazma çalışması düzenlemek istedik. Deneme yazma bu manada çok önemli çünkü gençlerimiz okuyor, dinliyor ama yazma konusunda sıkıntı çekiyor." diye dikkat çekti.
"Maksadımız gençlerimizin değerler eğitimiyle ahiret duygusunu geliştirmektir"
Müracaatlara 20 Eylül’den itibaren başlandığı ve 16 Ekim’e kadar devam edeceğini belirten Işıldar, "Bir komisyon oluşturarak deneme yazma yarışmasında birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 ve ilk 10’a girenlere 100’er TL para ödülü vereceğiz. Bizim buradaki maksadımız gençlerimizin değerler eğitimiyle ahiret duygusunu geliştirmektir. Yarışmamız Coronavirus salgını nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılacak. Camilere kısıtlamalar gelmesi gibi boşlukları doldurmak için böyle bir proje geliştirdik. Daha önce de 'Yusuf suresinden hayatıma notlar' ile 'Akif şuurunda gençlik' yarışmalarını düzenlemiştik, elhamdülillah bunlar çok başarılı oldu. Bu manada sosyal medya üzerinden gençlerimizle daha iyi nasıl bir iletişim sağlarız ve onlarla iletişimimizi koparmamak adına bu tür etkinlikler düzenliyoruz." dedi.
Şu ana kadar yapılan müracaatlar bizi sevindiriyor"
Işıldar, "Şu ana kadar yapılan müracaatlar Allah'a şükür ki bizi sevindiriyor. Daha önümüzde epey bir zaman var. O zamana kadar umuyoruz ki müracaatlar artar. Siz de bizim sesimizi duyurma, haber yaparak katkıda bulundunuz. Bundan dolayı tüm basın mensuplarımıza ve özellikle size teşekkür ediyor, bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz." diyerek sözlerini bitirdi. (İLKHA)