VAN - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde BDP/PKK yandaşları tarafından şehid edilen Mustazaf Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna ansına Erciş İhya Der tarafından mevlit programı düzenlendi.

Programda Mevlid-i Şerif ve şehadet ezgileri okundu. Akşam saat 20.00` da gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Yakup Arıkarınca "Şehid ve Şehadet" konusunda bir konuşma yaptı.

Şehitlik İnsanlığın Başlangıcıyla Baş Göstermiştir

Arıkarınca konuşmasında, şehid denildiği vakit ilk akla gelenin şüphesiz Hz. Habil olduğunu ifade ederek "Şehidlik bu nedenle insanlığın başlangıcıyla baş göstermiştir. Bu husus üzerine düşündüğümüz vakit şehidlik tüm çağlara, tüm nesillere ve tüm kâinata verilecek bir çağrıdır. Ayrıca şehidlik konusunda İslam`ın tüm âlimleri, tüm müminleri ve peygamberleri dahi şehidliği hep arzulamışardır. Ve bu uğurda da çok çalışmışlardır. Çünkü onlar şehidliğin ne olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bu nedenle tek amaçları haline getirmişlerdi" şeklinde konuştu.

Şehitler Ölmezler Allah Katında Hep Diridirler

Şu an da Şehid Übeydullah`ın şahadetinin bereketinin her yere yansımış olduğunu belirten Arıkarınca, " Şehid Ubeydullah Durna kardeşimizin bereketiyle şuanda birlikteyiz. Onun bereketiyle de Allah karşımıza daha güzel ve hayırlı kapılar açacaktır. Çünkü şehidlerin kanları bereketlidir. Aslında onun öldüğüne kimse inanmasın, o ölmemiştir. Çünkü Ayetler de belirttiği gibi şehid olanlar ölmezler. Onlar Allah katında hep diridirler. Ancak bizler bunu fark edemiyoruz. Ayrıca onun hayatına baktığımız vakit kardeşimiz çok fakirdi. Ama onun fakirliği kardeşimizi davasından hiçbir zaman vazgeçirtmemiştir. Bilakis davası uğruna daha fazla çalışmış ve bu çalışmasına binaen Allah ona istediği şehidliği de mükâfat olarak vermiştir. Bizler de bu dava uğruna çok çalışmalı, bu davayı kimseye çiğnetmemeliyiz. Gerekirse canımızı dahi ortaya koymalıyız" dedi.

Bizlerde Kendimizi Dininize Feda Etmeliyiz

Arıkarınca "Bu din için gerekirse insanlar canını dahi ortay koymalıdır. Karşısında ölüm dahi olsa yoluna devam etmeli. Ayrıca insanları Allah`a davet eden ile ateşe davet eden insanlar bir olamaz. Bizlerde kendimizi dininize feda etmeliyiz. Aynen Şehid Ubeydullah Durna kardeşimizin kendi davasına kendisini feda etmesi gibi" ifadelerini kullandı.
Sohbetin ardından çocuk ilahi grubu tarafından mevlit okundu.
Program topluca yapılan duanın ardından sona erdi.
Burhan Teke-İLKHA