BATMAN - 15 Haziran Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Hac Kuraları Çekildi`
2011 yılında Hacca gitmek üzere müracaat eden vatandaşların hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda bilgisayar ortamında basın ve kamuoyuna açık bir şekilde noter huzurunda yapıldı.

`Bir Genç Bıçakla Öldürüldü`
Edinilen bilgiye göre saat 17.30 sıralarında 19 Mayıs Mahallesi`nde Şahin E.(E) arkadaşlarıyla bilinmeyen bir sebepten dolayı aralarında yaşanan kavgada kalbinden bıçaklandı. Çevredekilerin yardımıyla kaldırıldığı özel bir hastanede hemen ameliyata alındı. Ancak Şahin E. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Medya Gazetesi; `Bıçaklanan Genç Öldü`
Batman`ın 19 Mayıs Mahallesinde gençler arasında çıkan kavgada kalbinden bıçaklanan genç kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

`3 Aylık Batman`lı Asker Kazada Öldü`
Bursa`nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan otomobil önce yol kenarındaki meyve tezgâhına, ardından iki askere çarptı. Kazada Batmanlı bir asker hayatını kaybetti, biri asker üç kişi de yaralandı.

Pusula Gazetesi; `14 Yaşındaki Çocuk Kalbinden Bıçaklandı`
19 Mayıs Mahallesinde ikamet eden 14 yaşındaki Ş.E önceki akşam "babama gidiyorum" diyerek evden çıktı. Aynı mahallede oturan kapı komşusu olduğu iddia edilen 14 yaşındaki M.S ile tartışan Ş.E kalbine aldığı bıçak darbesiyle yere yığıldı. Bağrışmalar üzerine toplanan kalabalık kalbinden bıçak darbesi alan Ş.E.`yi özel bir hastaneye götürdü. Burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen küçük çocuk kurtarılamadı.

`Batman`lı Asker Toprağa Verildi`
Bursa`nın İnegöl ilçesinde yağmurdan korunmak için sığındığı yol kenarındaki brandaya çarpan dikkatsiz sürücünün kurbanı olan Batmanlı Jandarma er Bilal Yücel`in cenazesi köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Doğuş Gazetesi; `Almanya`ya giden eğitimciler döndü `
AB Projesi kapsamında mesleki eğitim sistemini incelemek üzere Batman ve Siirt`ten Almanya`ya giden eğitimciler döndü.

`Hac kuraları çekildi`
2011 yılında Hacca gitmek üzere müracaat eden vatandaşların hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda bilgisayar ortamında basın ve kamuoyuna açık bir şekilde noter huzurunda yapıldı.

Gap Gazetesi; ` Arkadaş Kavgası Ölümle Son Buldu`
Arkadaşlarıyla kavga eden 14 yaşındaki çocuk kalbine aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybetti.

Batman Postası Gazetesi; `Gözyaşları arasında toprağa verildi`
Askerliğini yaptığı Bursa`ya bağlı İnegöl ilçesinde yolda geçen sivil bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği açıklanan Bilal Yücel Kozluk ilçesi Yeniçağlar Köyü`nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çağdaş Gazetesi; `Askere ağıt!`
Bursa-İnegöl`de vatani görevini yaptığı sırada yağıştan sığındığı kulübede özel bir otonun çarptığı 21 yaşındaki Batman-Yeniçağlar (Zilan) köyü doğumlu Bilal Yüce, binlerce kişinin gözyaşları arasında toprağa verildi. 10 çocuğundan beşinci erkek çocuğunu talihsiz bir kazaya kurban veren acılı baba Mehmet Yüce; "Bilal`ı çok seviyordum. Şimdi aramızda değil" dedi.
M. Sıddık Demir - İLKHA