Transit yük taşımacılığı yapan TIR şoförleri,  Gürcistan’ın başkenti Tiflis ile Artvin’in Sarp Sınır Kapısı arasındaki yol boyunca sık sık araçlarını durduran Gürcü polislerin haksız yere ceza yazmasından dert yanıyor.

Gürcistan polisiyle yaşadığı sorunu anlatan TIR sürücülerinden Mehmet Bekler, “600 kilometre Gurcistan sınırında hiç bir yerde duramıyoruz, durduğumuzda ceza yazıyorlar. Çoğu arkadaşımıza gerekçesiz trafik cezaları kesiyorlar. Ben bir ekmek almak için durdum, hemen polisler gelip 1300 dolar ceza yazdılar. Bize, ‘durmayın’ diyorlar. Bunu sadece Türkiye’den gelen araçlara yapıyorlar. Ama onların araçları, Türkiye’nin her yerinde durabiliyorlar. Evimize getireceğimiz paraları Gürcistan polisine veriyoruz. Çoluk çocuğumuzun rızkını bizden zorla alıyorlar. Devlet yetkilileri buna bir çare bulsun.” dedi.

TIR sürücüsü Osman Kaya da “Gürcistan’dan geçerken sürekli yolumuz kesiliyor ve alakasız cezalara maruz kalıyoruz. Cezaya itiraz ettik, girdiğimiz TIR parkından çıkmamıza izin vermediler. Bizi zorla parkta alıkoydular, hürriyetimizi kısıtladılar. 4 gün parkta kaldık.” diye konuştu. (İLKHA)