Yapılan kontrollerde tüm kaçak yapıların 2019 ve öncesinde inşaatlarına başlanıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, “Kaçak yapıların temel seviyesinde mühürlendiği, ancak müteahhitler tarafından defalarca mühürlerin sökülerek inşaatlarına devam edildiği ve buna da göz yumulduğu gözlemlenmiştir. Kaçak yapılarla ilgili gerek idari ve gerekse adli süreçlerin tümü tamamlanmış ve yıkım aşamasına gelindiğinde öncelikle beş kata kadar olan binaların yıkımı belediyemiz araç ve ekipmanlarınca biri 2 katlı, diğeri de 5 katlı kaba inşaatları bitmiş iki binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Devamında 5 kat üzerindeki binaların yıkımı için yıkım ihalesi gerçekleştirilmiş ve bodrum kat seviyesinde iken kaçak olduğu tespit edilen, yıkım kararı verilmesine rağmen inşaat çalışmaları durdurulmayan ve yapı tekniğine aykırı bir şekilde uygun olmayan malzeme kullanılarak kaba inşaatı tamamlanan Bahçelievler Mahallesindeki 9 katlı binanın yıkımına başlanılmıştır.” denildi.

Kaçak olduğu tespit edilen binalar ile ilgili yasal prosedürlerin tümünün tamamlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Mahkemelerimizce verilen yıkım kararlarının uygulanması aşamasına gelinmiştir. Kaçak olduğu tespit edilen binalarla ilgili olarak 23 Mart 2020 tarihinden önce alınan yıkım kararlarının uygulanması gerekirken maalesef süreç önceki yönetim tarafından sürüncemede bırakılmış ve yıkım kararı olmasına rağmen inşaatların çalışmasına ses çıkarılmamış. Sadece ‘Bu inşaat kaçaktır. Buradan daire almayınız” yazılı pankartların asılmasından öteye gidilmemiştir. İmar barışının yasal tarihi olan 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların ruhsatlandırılması mümkün değildir. Yeni bir imar barışı ancak yasal düzenleme ile mümkün olabilir. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz yanlış yönlendirilmelere itibar etmemeleri, gayrımenkul alırken çok dikkatli olmalarıdır.”(İLKHA)