Törene katılan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, son 5 yılda il tarımına 260 milyon TL destek verildiğini açıkladı.
Seraların açılışını ilçe kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Cevher Çiftçi ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ile birlikte gerçekleştiren Vali Osman Hacıbektaşoğlu, ilk ürün olarak ekilen salatalıkların hasadını yaptı.
Son 5 yılda 260 milyon TL üzerinde destekleme yapıldı
İlçede örtü altı tarımın başlaması nedeniyle açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu “Eruh’ta GAP İdaresi Başkanlığı Tarım İl Müdürlüğümüz, Eruh Kaymakamlığı, Eruh Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle geliştirilen sebze üretimi projesinde ilk ürünün hasadını yapmak için geldik. Burada şu anda üreticilerimize 5 bin metrekare sera yapıldı. İlimizde hayvancılık ve tarım da ciddi bir potansiyeli var. Burada özellikle geleneksel ürün yetiştiriciliğinde sebze yetiştiriciliği yapılıyor. Hem Eruh’ta hem diğer ilçelerimizde Baykan'da Şirvan'da ve Pervari'de çok önemli bir gelir kaynağı. Tabii bunu yeniden teknik ve modern bir üretimle hayata geçirmek, ilimizin tarımsal üretimi için bir dinamo haline getirmek için yoğun projelerimiz ve çabalarımız devam ediyor. Tabii hükümetimizin tarıma verdiği çok ciddi destekler var. Son 5 yılda 260 milyon TL üzerinde destekleme yapıldı. Yine Eruh ilçemiz için 20 milyonun üzerinde bir destekleme yapıldı. Ben buradan emeği geçen Eruh Kaymakamlığına, Eruh Belediye Başkanlığına, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne, Eruh Ziraat Odası Başkanlığına ve çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum, kutluyorum. Tabii burada GAP İdaresi Başkanlığı ve özellikle DİKA çok önemli destekler sundular onlara da çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Örnek proje ile Eruh’ta seracılık konusunda ilk çalışmalar başlatılmış oldu
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, "GAP İdaresi Başkanlığı, Eruh Kaymakamlığı, Tarım ve Orman il, İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Projesi ile Eruh’ta yetiştiricilik yapan 6 çiftçiye toplam 5000 m2 sera yapılarak ve 12 bin 500 adet sebze fidesinin dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında Fatih ve Dih Mahallesinde toplam 5000 metrekare alanda uygulanmaya konulmuştur. Dekardan 10-15 ton arası verim beklenmektedir. Bu örnek proje ile Eruh’ta seracılık konusunda ilk çalışmalar başlatılmış oldu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 2019 yılında GAP İdaresi Başkanlığı tarafından 4 milyon TL tutarında 12 proje, DİKA tarafından 5 milyon TL tutarında 2 proje,2020 yılında GAP İdaresi Başkanlığı tarafından 2,5 milyon TL tutarında 7 proje olmak üzere 2019-2020 yıllarında DİKA-GAP İdaresi başkanlığı tarafından 11,5 milyon tutarında 21 proje kabul edilmiştir.” dedi. (İLKHA)