BATMAN - Batman Tabipler Odası, oda binasında saat 12.30`da yaptığı basın açıklamasında Batman`da artan kızamık vakalarına dikkat çekerek kızamık sayısının 2 haftada 2`den, 55`e çıktığını vurguladı.

 

Basın açıklamasına Batman Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Selahattin Oğuz ve oda üyeleri Dr. Erdoğan Pekkolay, Dr. Veysi Ayhan ve Zülfikar Cebe katıldı.

 

Basın açıklamasını Batman Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Selahattin Oğuz okudu. Oğuz, Batman`da ilk kızamık vakalarının görüldüğü günlerde bir basın açıklamasını yaptıklarını hatırlatarak sürecin hassasiyetini ve acil alınması gereken tedbirleri kamuoyuna paylaştıklarını söyledi.

 

Oğuz, daha önce yaptıkları basın açıklamasında Batman`da kesin tanısı konmuş 2 kızamık vakasına rastladıklarını ve önlem alınmadığından dolayı bu sayının 2 haftada 2`den, 55`e yükseldiğini dile getirdi.

 

Kızamık tanısı konulmamış çok daha fazla kızamık hastası olduğuna dikkat çeken Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Her geçen gün kızamık sayısının artmasından da ciddi bir şekilde kaygı duyuyoruz. Bizi kaygılandıran esas gerekçe ise, ilimizde resmi sağlık kuruluşları arasındaki koordinasyon eksikliğidir. Sürece hızlı müdahil olunmaması, durumun ciddiyetinin anlaşılmamış ya da anlaşılmak istenmemesindendir. Böylesi ciddi ve toplum sağlığını tehdit eden bir konuda hele hele 2015 yılına kadar Türkiye`de yerli virüs geçişini durdurmayı, 2015 yılından sonra ise ülke dışından gelecek virüslerin yerleşmesini önlemeyi ve kızamığa bağlı ölümleri engellemeyi hedef olarak belirlemiş bir ülkenin Sağlık Bakanlığının bu konuda açıklama yapmaması manidardır\" dedi.

 

Sağlık Bakanlığının, kızamık vakalarını yokmuş gibi göstermek istediğini iddia eden Oğuz, buradaki amaçlarının `Sağlıkta her şey iyi gidiyor` algılarını sürdürmek olduğunu kaydetti.

 

Yetkililerin konuyla ilgili tatmin edici ve vatandaşı bilinçlendirecek bir açıklama yapmadığını savunan Oğuz, yerel yetkililerin de sürecin vahametinin farkına varması ve daha sorumlu davranması gerektiğini vurguladı. Oğuz, \"Vatandaşlarımıza önerimiz, riskli kabul edilen bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın salgın konusunda duyarlı olması ve sürdürülen bağışıklama çalışmalarında sağlık personeline yardımcı olmalarıdır\" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)