Yukarıdaki soruya muhtemelen cevaplarımız birbirine yakın olur.

Nitekim virüs kapan insanların daha dindarane bir yaşam sürdüğü, o süreçte daha fazla dua ettiği biliniyor.

Sonuçta virüs neredeyse ölüm ile eşanlamlı kullanılır oldu.

Bizim medeniyetimiz ölüm gerçekliğini ıskalamayan bir medeniyet olduğu için testi pozitif çıkan Müslümanlar genelde dua ve niyaz ile zaman geçirir fakat Batı medeniyeti öyle mi?

Batı medeniyeti derken Hristiyanlık ile bağlarını koparmış ve sekülerizmi iliğine kadar yaşayan bir tasavvurdan bahsediyoruz.

Evet, BATI/Seküler medeniyeti haz medeniyeti olduğu için bu durumda bile eğlenme merkezli davranır.

Haber şu: ABD'nin Ohio bir grup öğrenci, aralarında koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada bulunması gereken kişilerin de bulunduğu 20 kişi ile birlikte ev partisi düzenledi.

Polis evi basıyor, kimlik kontrolünde ev sahibinin koronavirüs testinin pozitif olduğu bilgisi üzerine  20 yaşındaki genç evet benim test sonucum pozitif partide bulunan tüm arkadaşların koronavirüs testi pozitif zaten şeklinde bir savunma veriyor.

Mesele tekil bir örnek gibi düşünülse de Batı medeniyetinin durduğu yeri gösteriyor. Haz merkezli bir yaşamın gençliği nasıl vurduymaz bir çizgiye getirdiğini gösteriyor.

Zevkten, eğlenmekten vazgeçemiyorlar, ölüm gerçekliğini anlamak bir yana ölümün adını bile duymak istemiyorlar, karantinada olmaları gerekirken kuralları ciddiye almamada inat ediyorlar.

Neden? Çünkü dünyevileşmiş ve hazzın esiri olmuşlardır.