VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: TOKİ`LERDE SORUNLAR BİTMEK BİLMİYOR
Van`da 2011`de yaşanan depremlerden sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından depremzedeler için inşa edilen konutlarda sorunların ardı arkası kesilmiyor. Şimdilerde ise TOKİ`ler, su kesintileri ve yüksek doğalgaz faturalarıyla gündemde. Van`ın Kelecik Bölgesinde bulunan Van Kalecik AFAD Konutları sakinleri, yetkililerden bu sorunlara bir an önce çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

İpekyolu Hastanesi kapanmayacak
İpekyolu Devlet Hastanesi ile ilgili son günlerde kamuoyunda spekülasyonlara neden olan kapanma haberlerine ilişkin AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, konuya açıklık getiren bir açıklama yaptı. Açıklamada, hastanenin kesinlikle kapanmayacağı belirtildi.

Vanlı öğrenciler yazarlarla buluşacak
Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından `Yazarlarımız Okullarla Buluşuyor` projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi. Proje kapsamında Vanlı öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için öğrenciler yazarla tanışma fırsatı bulacak.


BÖLGE: HASTA KURTARMA OPERASYONU
Van`da üzerine kaynar su dökülen 13 aylık minik Muhammet, yolun kardan kapalı olması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterle il merkezindeki hastaneye getirildi.

 
Van`da `Hijyen Eğitimi` kursu
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen `Hijyen Eğitimi` kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.


GAZETE VAN: EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞLARI UYARDI
Van Emniyet Müdürlüğü, kontör ve para dolandırıcılarına karşı vatandaşları broşürlerle ve cep telefonlarına gönderdiği mesajla uyarıyor.^

Konteynır kentte çocuk olmak
Van`da, 2012-2013 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini konteynır kentlerde geçiren çocuklar, kendi dünyalarında buldukları oyuncaklarla eğleniyor.


VAN HAVADİS: UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMLARI
Van Ticaret Borsası (VATBO) tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programını tamamlayan ve sertifikalarını alarak KOSGEB`in işyerini kuracaklara verdiği hibe ve faizsiz kredi desteğinden faydalanma hakkı elde eden kadın ve erkek girişimciler işyerlerini kurmaya başladılar.


PRESTİJ: `HERKES SÜRECE KATKI SUNSUN`
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES^İŞ) Van Şubesi Başkanı Naif Balandı, yeniden başlatılan barış sürecine ilişkin yaptığı açıklamada; \"Herkes sürece katkı sunmalıdır. Artık kan dökülmesin, barış olsun, huzur gelsin\" dedi.

`Daha neyi bekliyoruz?`
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır, şehir içinde bulunan ahırların büyük sorunlara sebep olduğunu belirterek, \"Ahırlar bu kadar sıkıntı yaratıyorken ve bu sıkıntının çözülmesi gerektiği bu kadar yüksek sesle dile getiriliyorken, hala neden ve neyi bekliyoruz merak ediyorum doğrusu\" dedi.


VAN SESİ: VAN DAHA SAĞLAM OLACAK
Van Uzman Güçlendirme Merkezi ortaklarından Metin Elasan, kış sezonunun gelmesiyle birlikte güçlendirme çalışmalarına ara verdiklerini belirterek, Van`ın yeni binalarla birlikte diğer illere oranla daha ileride bir il olacağını söyledi.

Kaymakam Celep köy ziyaretlerinde
Van`ın Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, beraberindeki kurum amirleriyle ilçeye bağlı köyleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyerek, hasta ve ihtiyaç sahibi mağdur da aileleri evlerinde ziyaret ediyor.


VAN HABER: ERDEMİR: MAHALLE OLACAK KÖYLERDE BİRÇOK SIKINTI YAŞANACAK
Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Teşkilat Başkanı ve Gürpınar Muhtarlar Derneği Başkanı Azat Erdemir, Van`ın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalle olacak köylerde birçok sıkıntının yaşanacağını belirterek, \"Köy ile mahalle muhtarlarının yetkileri çok farklı. Köylerin mahalleye dönüştürülmesinde vatandaş ile muhtarlar arasında ciddi sıkıntılar yaşanacaktır\" dedi.

`Huzurlu bir toplum için değerler eğitimi` toplantısı
Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından \"Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi\" konulu bir program düzenlendi.


ŞEHRİVAN: MEMUR-SEN`DE PANKARTLI İSYAN
Van`da yapımına depremden önce başlanan, ancak eksiklikleri bir türlü tamamlanamayan Memur-Sen TOKİ konutları sakinleri seslerini duyurmaya çalışıyor.


HABER VAN: YYÜ`DEN İNTİHAR HABERLERİNE TEPKİ !
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü geçtiğimiz pazartesi günü bir yerel gazetede yayımlanan haber üzerine yaptığı yazılı bir açıklamada \"Kampus`te kan akıyor\" manşetiyle verilen haberin gerçeği yansıtmadığı ve Van`a büyük katkıları olan üniversitenin karalanmaya çalışıldığına dikkat çekti.


MEDYA VAN: VAN`DA KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI: 21 GÖZALTI
Van`da gerçekleştirilen operasyonlarda, 58 bin 990 paket kaçak sigara ile 24 bin 581 litre kaçak mazot ele geçirildi. (Fırat Arslan-İLKHA)