BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: A4 PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
Batman`da bir vatandaşın yapmış olduğu bomba ihbarı sonucu A4 plastik patlayıcı bomba ve tabanca mermisi ele geçirildi. Batman`da bir vatandaşın yapmış olduğu bomba ihbarı sonucu A4 plastik patlayıcı bomba ve tabanca mermisi ele geçirildi.

FUHUŞ OPERASYONUNDA BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Batman`da fuhuş yaptıkları tespit edilen 4 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Bu bayanlara aracılık yapan 2 kişiden biri çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: DİLENCİLER ÇOĞALIYOR!
Batman`da dilencilerin artması halkı rahatsız etmeye başladı. Suriyeli mültecilerin Batman`a yerleşmesiyle dilenci sayılarında gözle görülür bir şekilde artış yaşanıyor. Yerli halk ise durumdan oldukça rahatsız…

DİŞ HASTANESİNİN SORUNLARI BİTMİYOR
Yaklaşık 5 aydır hizmete giren ve çatısı akan Batman Ağız ve Diş Merkezi`ndeki sorun devam ediyor.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: `POLİS DARP ETTİ` İDDİASI
Önceki gece Cumhuriyet Meydanında yaşanan olayda, polisin kendilerini darp ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

BATMAN`DA FUHUŞ OPERASYONUNDA BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Batman`da fuhuş yaptıkları tespit edilen 4 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Fuhuş yapan kadınlara yer temin ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişiden biri tutuklandı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: 1 MİLYON TL`LİK KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Batman polisinin 5 ilde yaptığı çalışmalar sonucu 287 bin 170 adet kaçak sigara ele geçirildi.

AÇILIŞ ÖNCESİ SOYULDU
Batman`da açılış hazırlıkları yapılan tekstil fabrikasındaki malzemeler çalındı. Edinilen bilgilere göre, Özel İdare Müdürlüğü tarafından Tekstil Kent`e dahil edilen eski hava terminal binasında açılan FGG tekstil fabrikası açılış hazırlıkları yaparken hırsızların hedefi oldu.


BATMAN UMUT GAZETESİ: A4 PLASTİK PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü e-posta ihbar hattına gelen bir bomba ihbarını değerlendiren Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler değişik adreslere yapılan baskında A4 plastik patlayıcı bomba ve (46 ) adet tabanca mermisi ele geçirildi.

BATMAN TÜRKİYE`DE UÇUŞ ARTIŞ HIZINDA İLK BEŞTE
Batman Havalimanı Ocak ayı içersinde yolcu artış hızında en çok artış gösteren ilk beş havalimanı arasına girdi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: DİLENCİLER ÇOĞALIYOR!
Batman`da dilencilerin artması halkı rahatsız etmeye başladı. Suriyeli mültecilerin Batman`a yerleşmesiyle dilenci sayılarında gözle görülür bir şekilde artış yaşanıyor. Yerli halk ise durumdan oldukça rahatsız…

BATMAN KARAYOLU`NDA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI
Batman-Kurtalan Karayolunda tek taraflı meydana gelen trafik kazasında, iki kişi yaralanarak hastanede tedavi altına alındı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: AĞIZ DİŞ MERKEZİNİN ÇATISI AKIYOR
Yaklaşık 5 aydır hizmete giren Ağız ve Diş Merkezi`nin çatısı akmaya devam ediyor. Ağız ve Diş Merkezinin 5 aydır akan çatısına bir çözüm bulunamadı.

FABRİKANIN AÇILIŞINI HIRSIZLAR YAPTI
Batman da açılış hazırlıkları yapan tekstil fabrikasına giren hırsızlar fabrikadaki elektrik tesisatına zarar verip malzemeleri çaldılar. 250 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika bir haftaya kadar açılması planlanıyordu. Açılış hırsızlık olayı nedeniyle bir ay ertelendi.


BATMAN GAZETESİ: NEREYE GİDİYORUZ!
Aile içi şiddette inanılmaz yükseliş oldu. 2012`de 462 bayan, ölüm korkusuyla koruma talep etti. Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan tespitlerde ilimizde kadınlara yönelik şiddette büyük artış olduğunu ortaya koyarken çeşitli nedenlerle eşlerinden baskı ve şiddet gören 462 kişi de mahkemelere başvurarak koruma talep etti.

BATMAN`DA NEFROLOG DOKTORU YOK
Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan ve ilimizin tek Nofrolog hastalığı uzmanı Dr. Gökhan Temiz, istifa etti. Dr. Temiz`in istifa etmesiyle birlikte Batmanda böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sisteminin hastalıklarını inceleyen Nefrolog doktorunun olmamasına tepki gösteren vatandaşlar, İl sağlık Müdürlüğüne ve hastane yetkililerine seslenerek yaşanan sıkıntının giderilmesini istediler.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: A4 PATLAYICI YAKALANDI
Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar edilen yerde yaptıkları aramada A4 plastik patlayıcı bomba ile 46 adet tabanca mermisi ele geçirdi.

45 Kilo Esrar Ele Geçirildi
Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarda 45 kilo esrar ele geçirdi. Gözaltına iki kişi tutuklandı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: DAYAK İDDİASI!
Batman`ın Cumhuriyet meydanında önceki gece bir polis ekibinden dayak yediğini iddia eden 24 yaşındaki Turan Tuncer, davacı oldu. Gözü ile elinden darbe aldığını ileri süren Tuncer, iki kardeşiyle birlikte görevli polislerin şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.

TOBB MAKETİ ARMAĞANI
Geçen hafta Batman Ticaret Borsası hizmet binasının açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BATSO`nun 27 Meclis üyesine TOBB`un 60. yıl armağanı olan `TOBB ikiz kule kristal` maketi armağan etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)