VAN - Şişli Öğretmenevi`nde düzenlenen toplantıya, ilin önde gelen yazarları, şairleri ve sanatçıları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, proje ile ilgili bir beyin fırtınası yapmak amacıyla böyle bir toplantının düzenlendiğini belirtti.

 
Kaynaklarının insan olduğunu ve bunu her şeyin üstünde gördüklerini belirten Kına, \"Şair ve yazarlarımızın kaynağından yararlanmak istiyoruz. Van`a geldiğimiz günden itibaren projeleri bir bir hayata geçiriyoruz\" dedi.


İlde en büyük problemin okuma eksikliği olduğunu vurgulayan Kına, \"Bu projede şair ve yazarlarımız, okullara giderek kendilerini tanıtacaklar. Bunun yanında öğrencilere okumanın önemini ifade edecekler\" diye konuştu.


Toplantıda bir konuşma yapan Yazar Müştehir Karakaya ise, İl Milli Eğitim Müdürü Kına`nın ile gelmesinden itibaren okuma anlamında iyi gelişmelerin kaydedildiğini belirterek, \"Van`a geldiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için size teşekkür ediyorum. Bizler de bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Bizlerde bu projede sanatsever bir fert olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Projemizin Van`ımız için, eğitim camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim\" dedi.


Yazar-şair Nejla Arpa Gülaçar da, küçük yaşta geçirdiği trafik kazası nedeniyle ilkokuldan sonra okuyamadığını belirterek, \"Ağabeyim benim okumam için bir odayı kitaplarla doldurdu. Ben onun sayesinde kendimi her anlamda geliştirdim. Bu nedenle ilimizde de insanlarımızın, özellikle sokakta kalan çocuklar ile okula gitme şansı olmayan genç kızlarımızın okumaları için proje çalışmalarımız sürüyor. Ben de insanlarımızın okumaları için üzerime düşen görevi yapmaya hazırım.\" şeklinde konuştu.


Toplantı, katılımcıların tek tek görüşlerini ifade etmesiyle sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)