MERSİN - Toroslar Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Güran Dinçer katıldı.


Seminerde konuşan Uzman Op. Dr. Güran Dinçer, kazalara karşı en iyi önlemin tedbirli davranmak olduğunu ve ilk yardım bilgisine sahip olunması gerektiğini söyledi.


En güvenli yer sayılan evlerde dahi birçok kaza riski bulunduğunu ve bunlardan en çok 0-4 yaş arası çocukların etkilendiğini dile getiren Dr. Dinçer; \"Çocukluk kazalarının yüzde 70 ve 75`i evde meydana geliyor. Evde kazalar sonucu ölen çocukların yüzde 70`i ise 4 yaş altında. Yani tamamen kontrolsüz oldukları yaştalar. Onun için her türlü sağlıklı ortamı çocuklarımıza sağlamamız lazım. Kibrit, benzin, alkol, gaz ve kolonya gibi yanıcı maddelerden çocuklarımızı uzak tutmalı, elektrik ocakları ve şöminelerden çocukların ateş ile temasını önleyecek özel koruyucular kullanmalıyız. Ağzınızda yanan sigara var ise çocuklarınızı kucaklamayınız ve sigara içmeyiniz. Yani çocuklarınızın nefes yollarına yakın mesafede sigara dumanı almasına izin vermeyiniz\" dedi.


Kanama, kırık, çıkık, burkma, kesik ve zehirlenme gibi durumlarda yapılacak olan ilk yardım tedbirleri konusunda da bilgiler veren Uzman Op. Dr.Güran Dinçer, kazalardan daha az zarar görmenin yolunun doğru ilkyardımdan geçtiğini söyledi. (Osman Öksüz-İLKHA)