MUŞ- Muş`ta bulunan hastanelerde kadın doğum uzmanı bayan doktorların azlığı hasta yakınlarını zor durumda bırakıyor. Hasta yakınları mahremiyetlerinin çiğnendiğini düşünüyor.

 

Muş Kadın Doğum Hastanesinde sadece bir bayan doktor çalışıyor. Sadece bir bayan doktorun olması ve çalışan doktor sayısının yetersizliği klinikler önünde aşırı derecede kuyruklar oluşmasına sebep oluyor. Halkın genel olarak bayan doktoru tercih etmesi ise, çalışan bayan doktorun işini bir hayli zorlaştırıyor. Hasta yakınları ise durumdan hiç de memnun değil.

 

Hastasını kontrole getiren Feridun Yalvarıcı, içinde bulundukları zor durumu şöyle dile getirdi.``Koskoca hastanede bir bayan doktor var. Her bir doktor günde en az 40-50 hastaya bakıyor. Tabiki bayan doktorun olmaması ayrı bir sıkıntı. Eğer bir erkek doktor 40 hastaya bakıyorsa, halkın çoğunluğu genel olarak bayan doktoru tercih ettiği için, bayan doktor yetmiş hastaya bakmak zorunda kalıyor. Durum bu olunca da dolayısıyla hastalar da gereği gibi muayene olamıyorlar``

 

En önemli sıkıntılarının ise mahremiyetlerinin çiğnenmesi olduğunu ifade eden Yalvarıcı, İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek, bu sıkıntının giderilmesi için acilen bir çözümün bulunması gerektiğini söyledi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)