VAN- AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, son günlerde İpekyolu Devlet Hastanesinin kapanacağı yönünde basında yer alan iddiaların asılsız olduğunu, söyledi.
 
Hükümetin sağlık alanında hizmet standartlarını ve hizmet kalitesini vatandaşların memnuniyeti noktasına getirmeyi başardığını iddia eden Aras, "Hükümetin sağlık yatırımları noktasında da gerek fiziki ve gerekse de teknolojik açıdan ülkenin her yerinde ileri çağ modelinde uygulamalar yapmış ve artık şehir hastanelerini ülkenin lügatına eklemiştir" dedi.
 
"İpekyolu Hastanesi Kapatılmayacak Sadece Kimi Değişiklikler Yapılacak"
İpekyolu Devlet Hastanesinin kesinlikle kapatılmayacağını, aksine daha iyi hizmet sunacağını ifade eden Aras, "Birincisi, İpekyolu Devlet Hastanesi kesinlikle kapatılmayacaktır. İkincisi, hastanedeki şu an mevcut olan poliklinikler kesinlikle kapatılmayacağı gibi bilakis vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilmesi için ilave yeni poliklinikler açılacak, eksikleri tamamlanacaktır. Üçüncüsü, şu an Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan çocuk tedavisi bölümü İpekyolu Hastanesine taşınacaktır. İpekyolu Hastanesi kapasitesi buna müsait olduğu için en azından yeni yapılan çocuk hastanesi bitinceye kadar çocukların her türlü tedavisi çok daha rahat yapılsın diye çocuk tedavileri İpekyolu Devlet Hastanesinde verilecektir. Dördüncüsü, Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda artık Acil Hizmetlerin uzman doktorlar tarafından verilmesi ve bu nedenle Acil hizmetlerin tek bir noktada toplanması söz konusu olduğu için İpekyolu Devlet Hastanesindeki Acil hizmetler Bölge Hastanesinde verilecektir. İpekyolu Hastanesindeki Acil bölüm ise Çocuk Acil bölümü olarak hizmet verecektir." İfadelerini kullandı.
(Murat Dalgın-İLKHA)