VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü`nden yapılan açıklamada, pazartesi günü yayımlanan "Kampüs`te kan akıyor" haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Açıklamada, Van`a büyük katkıları olan üniversitenin karalanmaya çalışıldığı ifade edildi.
 
Haberde yer alan bazı bilgilerin basın ahlak ilkelerine uymayacak nitelikte olduğu savunulan haberde, "İl genelinde yaşandığı iddia edilen bazı intihar vakalarına Yurt-Kur`a bağlı yurtlarda meydana gelen intihara teşebbüs vakası da eklenerek üniversitemizde çok sayıda öğrencinin intihar ettiği (öldüğü) iddia edilmiştir. Haberde defalarca kullanılan `intihar etti` sözcüğü kişinin öldüğü anlamına gelmektedir, hâlbuki habere konu olan öğrenci hayatını kaybetmemiş ve hastanede tedavisi devam etmektedir. Gündelik hayatta zaten var olan intihara teşebbüs vakalarından yola çıkarak "Kampüs`te kan akıyor" gibi zorlama bir manşet çıkarılması meslek etiğine uymadığı gibi art niyet içermektedir denildi.
 
"Kan akıyor" ifadeleriyle sanki üniversitede her gün çeşitli olaylarda öğrencilerin yaralandığı ya da öldüğü gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu bir iftiradır. Haberde ismi verilmeyen (varlığı şüpheli) bir öğrencinin "YYÜ` de sorunlar ardı ardına�bitmiyor�!" ifadesine yer verilmiştir. Bu ifadeleri ile Üniversitemiz intiharların sebebi gibi gösterilmeye çalışılmıştır, bu bir iftira olup ne maksada hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Bugün Üniversitemiz ülkemizin en sakin, huzurlu ve barış içinde yaşayan kampüslerinden biri olup neredeyse basit kavgalar bile yaşanmamaktadır.
 
İlimizin en önemli kurumlarından biri olan üniversitemizi yapılan haberde her gün kan akan bir yer gibi göstererek karalanması yakışık almamıştır. Çünkü Üniversitemizin imajının bu tür mesnetsiz saldırılar ile zarar görmesi Van`ı da derinden etkileyecektir. Deprem felaketine rağmen 23 bin öğrencinin eğitim alabilmesi için yönetiminden akademik ve idari personeline kadar büyük çaba harcayan ve ilimize ekonomik, sosyal ve bilimsel anlamda destek sunan üniversitemizin bu tür gerçeğe aykırı, iftira niteliği taşıyan haberlerde adının geçmesi bizi derinden üzmüştür. Basının görevi karalama, iftira atmak değil gerçekleri yazmaktır." (Murat Dalgın - İLKHA)