ŞIRNAK - Cizre`de yaşanan elektrik kesintilerini asgariye indirmek için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Cizre DEDAŞ Müessese Şefi Osman Ekingen, son bir ay içerisinde ilçe merkezine 10 yeni trafonun ilave edildiğini söyledi.

 

Elektrik kesintilerini asgariye indirmek için çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Ekingen, \"2013 yılının başlangıcı itibari ile de ilçe merkezinin birçok noktasına 40 yeni trafo peyderpey ilave edilecek.\"dedi.

 

İlçe merkezinde hatlara aşırı yüklenme olduğunu ifade eden Ekingen, \"Mevcut enerji potansiyelimiz 35 bin aboneyi kaldıracak kapasitede. Ancak şuan köy aboneleri ile abone sayımız 23 bin 285 olmasına rağmen sürekli elektrik kesintisi yaşanıp ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Halkımızdan elektriğe aşırı yüklenmemelerini ve duyarlı olmalarını istiyoruz.\" şeklinde konuştu.

 

İlçe merkezinde elektrik kablolarının yer altına alma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ekingen, \"2013 yılında yüksek gerilim elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.\" şeklinde konuştu.(Abit Dündar -İLKHA)