Gençlik hayatın en verimli zamanıdır. İnsan doğru değerlendirirse dünya ve ahirette mutlu sona erişir. Gençliği ıslah edilmemiş toplumlar yıkılmaya mahkumdur. İslami şuura ermemiş gençlik; taklitçi, özünü bilmez, değerlerini tanımaz, kültürüne sahip çıkmaz.

Son yıllarda gençlerinin durumu ile ilgili kaygısı olan endişeli, çocuğum nerede, kimlerle arkadaşlık ediyor, kötü ortamlardan nasıl koruyabilirim? Gibi düşünceler hepimizin ortak kuşkularıdır.

Gençliğimiz neden böyle bir duruma geldi? Gençlerimiz için yani geleceğimizin teminatı için neler yapılmalı ve yapılabilir. Bütün soru, sorun ve problemlerin çözümü İslami ve peygamber (s.a.v)’i tanıyıp, örnek hayatını yaşamaya bağlıdır.
Peygamber(a.s) gençliğin kıymetine dikkat çekiyor. Yüce Allah’ın herkese “gençliği nerde geçirdin(harcadın)?” Sorusunu soracağını hadiste belirtiyor.

Evet! Gençliğimiz nerelerde geçiyor? Neden gençliğimizin nerede geçtiğini peygamberimiz önemsiyor? Neden yaşlılık, çocukluk, diğer zamanlar değil de gençlik? Peygamberimizin gençliğe önem verdiğini buradan anlıyoruz. Peygamber(a.s) doğru söyler. Demek ki Allah(c.c) bu konuda insanların gençlik döneminden hesap soracak. Herkese sorulacak bu soruya verilecek cevabımız nedir? Hiç bunu düşündük mü?

Cevabımız; gençliğimizi internet cafelerde, playstation salonlarında, televizyon başında (filmler, diziler, moda programları, spor karşılaşmaları vb. seyrederek), mi geçiriyoruz? Yoksa kitap okuyarak, tefekkür ederek, kur’an-ı kerimi okuyup anlama gayretinde olarak, tebliğ ve davet ederek, iyiliği emredip kötülükten men ederek zamanımızı verimli kullanarak mı geçiriyoruz? Allah’a karşı görev ve sorumluluklarımızı erteliyor muyuz? Acaba şeytan bize de “yaşlanınca yaparsın hacca gidip tövbe edersin” gibi yalanlarla aldatmasın. Çünkü Yüce Allah “ şeytan sizi Allah’ın affına güvendirmek suretiyle aldatmasın(Fatır / 6) buyuruyor.

Boşa harcadığımız zamanımızdan, gündem yapıp konuştuğumuz her kelimeden, attığımız her adımdan, gittiğimiz her mekandan, yaptığımız her davranıştan hatta alıp verdiğimiz nefesten dahi hesaba çekileceğinizden şüphemiz yoktur.
Bu kadar gaflet ile geçen ömür içinde sonumuzun ne olacağını hiç düşündük mü?

Gençlerle ilgili olduğu için, şu kitapları okumanızı tavsiye ederim
1- Akıbet (Cennet mi? Cehennem mi)?
2- İslam’ın genç davetçilerine (Mehmed Göktaş)
3- Gençlerle Tevhid Dersleri (Mehmed Göktaş)
4- Gençlere (Prof.Abdullah Ulvan)
5- Gençlerin Dünyası (M.Hüseyin Fadlallah)
6- Gençlik Rehberi (Said Nursi)
 
Muttaki Kılıç / Elazığ (Kovancılar) / Yaş:25