BATMAN - 12 Haziran seçimleri sonrası yerel gazetede çıkan "Engelli yurttaşa oğlunun yardım etmesine izin vermediler" başlıklı haberin yalan ve düzmece haber olduğunu söyleyen Nurullah Çiçek, haberi yayınlayan gazeteye tepki gösterdi. Fotoğrafta kendisinin, kardeşinin ve Ali Aytekin isimli akrabasının olduğunu söyleyen Çiçek, gazetede çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade etti.

Seçim günü oy kullanması için yaşlı akrabalarına yardımcı olduklarını söyleyen Nurullah Çiçek, "Yaşlı bir akrabamızı rahatsızlığından dolayı ben ve kardeşim oy kullanmasına yardımcı olduk. Yeni mahallede bulunan Cengiz Topel İlköğretim okuluna oy kullanmak için gittik. Tüm personel, polisten sandık görevlilerine kadar herkes yardımcı oldu. Okul giriş kapısından çıkışa kadar herkes yardımcı oldu ve oyumuzu rahatlıkla kullandık. Herhangi zorluk ve engelle karşılaşmadık." dedi.

Oy sonrası dönüşte bir muhabirin fotoğraflarını çekmek için kendilerinden izin istediğini söyleyen Çiçek, "Bir muhabir fotoğraf çekmek için bizden izin istedi. Müsaade ettik ve fotoğrafımızı çekti. Muhabir hiçbir bilgi almadan ayrıldık. Seçimden sonraki gün Batman`ın bir yerel gazetesinde fotoğrafımız çıkmış ve hiçbir alakası olmayan yazılar yazıldığını gördük. Bu haberi kesinlikle yalanlıyorum." dedi.

Yerel gazetede çıkan haberin tam metni ise şöyle: "Petrolkentteki bir okulda engelli babasına yardımcı olmak isteyen bir yurttaşa ise izin verilmedi. Mehmet Can Örge "Ben babama yardım etmek istedim ancak polisler ve sandık görevlileri izin vermedi. Sandık görevlisi babama eşlik etti ancak biz şüpheyle yaklaşıyoruz belki başka partililerin üzerine mührü vurmuştur. Polisin burada ve kapıda beklemeleri bizim üzerimize baskıya neden oluyor."

M. Sait Çelik - İLKHA