Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 2’nci Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Libya Savunma Bakanı Selahaddin Namroush'un da katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezun olan kurmay subaylara telefonda seslendi.

Bugün Türkiye'nin Irak'tan Suriye'ye, Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar uzanan geniş sahada askeri boyutu da olan tarihi bir mücadeleyi yürüttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi, ekonomik ve insani çerçeveden baktığınızda bu mücadele alanı Balkanlar'dan Kafkaslara Türkistan'dan Karadeniz'e kadar uzanıyor hatta Afrika ve Güney Amerika'yı da artık bu kapsamda değerlendirmemiz gerekiyor. İçinde yer aldığımız tüm küresel platformlarda insanlığın ortak hissiyatına tercüman olarak adalet talebinde bulunuyoruz." dedi.

Konuşmasının sonunda, Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 2’nci Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan subayları bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz'dan sonra ülkemize kazandırdığımız en önemli ve başarılı kurumlardan biri olan Milli Savunma Üniversitemizin Rektörüne, hocalarına özellikle teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)