Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde yapacağı hasat günleri, Covid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda takip edilecek.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep)” salgın nedeniyle 10-13 Eylül tarihleri arasında “Gastroantep Hasat Günleri” olarak dijital ortamda yapılacak.
Ünlü şeflerin katılımıyla hasatlar, workshoplar, paneller ve oturumların düzenleneceği “Gastroantep Hasat Günleri” ile gastronominin kalbi Gaziantep’te atacak. Gastroantep sosyal medya hesapları ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gastroantep resmi web sitelerinden canlı yayınlarla takip edilebilecek.
“Gastroantep Hasat Günleri” bu yıl 11 Eylül’de saat 10.00’da rengi ve lezzetiyle marka haline gelen Antep fıstığı hasadı ve şire yapımıyla başlayacak. 4 gün sürecek hasat günlerinde ulusal ve uluslararası konuklar eşsiz Antep yemeklerini farklı yorumlar katarak yapacak, panellerle gastronomi konuşulacak.
Gastronomi’nin başkenti olan Gaziantep’in geleneksel lokantaları, yerel gıda ürünleri ve zengin kültürüyle dünyanın en önemli gastronomi destinasyonlarından biri olduğunu bir kez daha ispatlayacak.
Festival kapsamında ayrıca "Gastronomide Kadın Girişimciliği", "Gastronomide Yerel Coğrafyanın Önemi", "Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim", "Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı", "Gaziantep Mutfağı'nda Markalaşmanın Önemi" ve "Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu" başlıkları altında uzman katılımcılarla paneller organize edilecek. Dünyaca ünlü şefler tarafından yerel ürünler kullanılarak atölyeler de düzenlenecek.
Dünyaca ünlü şefler tarafından yerel ürünler kullanılarak workshoplar yapılacak. Etkinlikler gastronomi severler için dijital ortamda canlı yayınlanacak. (İLKHA)