DİYARBAKIR- Her geçen gün Diyarbakır`da büyük bir sorun haline gelen elektrik kesintileri başta esnaf olmak üzere halkı çileden çıkardı. Diyarbakır (Amed) Merkez Yenişehir ilçesinde şehrin en işlek caddelerinden biri olarak bilinen Gevran Caddesi`nde ki esnaf, Dedaş`ın her gün saatlerce elektrik kesintisi yaptığını, elektrik kesintilerinden dolayı esnafın zarar ettiğini iddia edip yolu trafiğe kapattılar.

 

Gevran caddesi esnafı, Dedaş`ın Gevran caddesinde kendilerine yaklaşık bir yıldır bu zumlu reva gördüklerini belirterek, Dedaş`ın her gün 4-5 saat elektrik kesintisi gerçekleştirdiğini iddia ettiler.

 

Ayrıca Diyarbakır Valisinin de kendileri ile ilgilenmediğini dile getiren kalabalık grup, Valilik ve Dedaş`ın bu kesintilere bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

 

Dedaş yetkililerinin vurdumduymazlığından yakınan Diyarbakır esnafı, \"Dedaş`ı arıyoruz telefonlarımıza çıkmıyor. Dilekçe ile başvuru yapıyoruz dilekçelerimizi görmezden geliyorlar. Biz esnaf olarak vergilerimizi düzenli olarak ödüyoruz. Ödemediğimiz takdirde haciz getirip mallarımıza el koyuyorlar. Buradan o yetkililere sesleniyoruz, elektriksiz kalmamıza neden göz yumuyorsunuz\" diyerek mağdur olduklarını dile getirdiler.

 

Dedaş`ın elektrik kesintisi uygulamalarından dolayı kira veremez hale geldiklerini ifade eden Mehmet adlı esnaf, \" Dedaş gelsin kiralarımızı ödesin eğer ödemiyorsa gelsin bu dükkânları, bu caddeyi hatta bu mahalleyi komple kapatsın. Biz hakkımız olan elektriği istiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Olay yerine gelen polis ile tartışan esnaf, daha sonra yolu trafiğe açtı.

 

Diyarbakır esnafı son olarak, elektrik kesintileri çözüme kavuşturulmazsa her gün yolu trafiğe kapatacaklarını belirterek Dedaş`ı istifaya çağırdılar. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)