Gazze
Filistin Yardım Kuruluşları Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde 14 yıldır süren abluka ve Kovid-19 şartlarında en kötü insani felaketle karşı karşıya kalındığı belirtildi.

Açıklamada, "İşgalci rejimin kısıtlamaları, Kovid-19 salgınının Gazze Şeridi'ne girişiyle aynı zamana denk geldi. Bugün Gazze'de elektrik, ilaç, inşaat malzemesi, yakıt ve gençler için iş imkanı yok." ifadelerine yer verildi.

Salgının patlak vermesiyle halkın ihtiyaçlarını karşılamak için Birliğin acil bir insani müdahale planı geliştirdiğine işaret edilen açıklamada, bu kapsamda zorunlu ev karantinası altındaki aileler ve geçim kaynağını kaybeden yoksullara gıda kolileri ve bazılarına nakdi yardım dağıtılacağı, karantina merkezleri için sağlık paketleri, kuyu, su arıtma tesisleri ve hastanelere yakıt sağlanacağı kaydedildi.

Siyonist işgalci rejim, 12 Ağustos'tan itibaren bölgeye akaryakıt girişini kesmiş, Gazze Şeridi'ndeki Elektrik Dağıtım Şirketi de bu nedenle 18 Ağustos'ta bölgedeki tek elektrik santralinde üretimin durduğunu açıklamıştı.

İşgalci rejim ayrıca abluka altındaki Gazze Şeridi'nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine yanan balonlar ve roketlerin gönderilmeye devam ettiği gerekçesiyle Filistinli balıkçıların avlanmasını da yasaklamıştı.

Tel Aviv yönetimi, ablukayı ağırlaştırmasının yanı sıra yanan balonları gerekçe göstererek Gazze'deki Hamas hedeflerine yönelik hava saldırılarını da artırdı.

İşgalci rejim, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.