Beklenmedik zamanlarda telefonunuzun şarjının bitmesinden, her zaman halka açık yerlerde bir elektrik prizi aramaktan bıktınız mı? Dünyayla bağlantıda kalmak için her zaman fazladan bir batarya taşımak zorunda mısınız?

Muhtemelen hepsine yakında ihtiyacınız olmayacak; bir Amerikan şirketi, binlerce yıldır şarja ihtiyaç duymadan çalışan bir batarya geliştirdi.

İlginç mühendislik (interestingengineering) web sitesine göre, yeni geliştirilen Amerikan Nano Elmas Batarya (NDB); nükleer atıkla beslenen küçük bir nükleer jeneratör görevi görüyor.

Piyasadaki diğer bataryalara nazaran daya dayanaklı ve uzun ömürlü. En büyük özelliği ise sonsuza kadar veya sayı olarak 28 bin yıl çalışabilir olması…

Şirket, bataryanın elektrikli otomobiller için mevcut lityum iyon pillerden daha ucuz olacağını söylüyor.

Şirket, nanoteknoloji, nükleer bilim ve elmas alanları alanlarında bir ekip çalıştırıyor; askeri ve akademik geçmişleri var. Bu da şirketin, dünyanın şeklini değiştirecek bu bataryayı geliştirmesini sağladı.

Batarya enerjisini, geri dönüştürülmüş nükleer atıklardan üretiyor; güvenli, herhangi bir zararlı emisyon üretmiyor ve hava koşullarından etkilenmiyor.

Batarya roketlere, elektrikli arabalara ve akıllı telefonlara güç sağlamak için kullanılabilecek.

Kaynak: time türk