AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu, çetin kış şartlarında onlarca mağdur aileyi sevindirdi.

Termometreler eksi 16 dereceyi gösterirken, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu ise yardımlarına devam etti. Dün saat 10.00`da başlayan yardım çalışması akşam saat 18.00`da sona erdi.

Yardım dağıtım ekibi gittikleri her aileden Müslümanlar için dua talebinde bulundular. Talebi kırmayarak dua edenler arasında bulunan Zeytin Üregül nine, duygulandırdı.

Faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Yardım Komisyonu Başkanı Suat Nogay, belirledikleri onlarca aileye her ay yardımlarda bulunduklarını ifade etti.

Nogay, "Elhamdülillah bu ay da dahil olmak üzere her ay 40 - 50 aileye yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bizler mağduriyetlerine göre ailelerimizi 1. 2. ve 3. sınıf olarak gruplara ayırmışız. 1. sınıf ailemize her ay yardımlarımızı yapıyoruz. 2. sınıf aile grubumuza iki ayda bir, 3. sınıf aile grubumuza ise 3 veya 4 ayda bir yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Elimizdeki toplam mevut aile sayımız ise 300`e yakındır. Tabi sayıyı arttırarak daha çok mağdur aileye ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Soğuk olan havaların yardım faaliyetlerini etkilemediğini belirten Nogay, kendilerini bekleyen ailelere gıda paketlerini ulaştırmak için havaların iyileşmesini bekleyemeyeceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü, "Eksi 16 derece soğukluk bizi olumsuz etkilemiyor desek yalan olur. İster istemez üşüyoruz tabi. Ama bizi bekleyen aileleri düşündüğümüz zaman bu sıkıntıya katlanarak, faaliyetimize severek, isteyerek çıkıyoruz. Azda olsa yeter ki bir gıda maddesini yetiştirebilelim. Bu hususta soğuklarda her ne kadar bize etki ediyor olsa da bunun rahmetini ve sevabını da biz Rabbimiz`den inşallah alacağız."

Başkan Suat Nogay, daha fazla mağdur aileye ulaşmak için hayırsever vatandaşlara seslenerek, gelip ailelerin ne durumda olduklarını beraber görebilme imkânının olduğunu ifade etti. Nogay, "Allah-u Teala, insanların, mal varlığı içerisinde fakir kişilerin de paylarının olduğunu buyurmuştur. Biz köprüyüz, verilen hayırlarla bu insanlara ulaşıyoruz. Gelsin hayırsever insanlar, verdikleri yardımları beraber dağıtalım" dedi.

Yardım Komisyonu bünyesindeki fakir aileleri tespit etmek için çalışan grup adına konuşan Deniz Koçuk ise gelen mağdur ailelerin isimleri ve adreslerine ulaşmak için dolaştıklarını ve ailenin mağduriyet derecesini belirlemek için çevredeki insanlara ve bizzat evlere gidip kendilerini ziyaret ederek belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay - İLKHA)