BURSA- Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi`nin, `HKMO Geleneksel Dayanışma Gecesi` Almira Otel`de gerçekleştirildi. Geceye, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Önder Serkan Atagün, Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri Şafak Fidan ve Ayhan Erdoğan, eski başkanlar, Oda üyelerinin yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa Eski Milletvekili Kemal Demirel ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`de katıldı.

 

Ay "Kentsel Dönüşüm Layıkıyla Yapılsın"
Gecenin açılışında konuşan HKMO Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay, geceye katılan tüm konuklara teşekkür ederek ülke gündeminde önemli yer eden kentsel dönüşüme dikkat çekti. Kentsel dönüşümünün öncelikle mülkiyet dönüşümü olduğunu hatırlatan Ufuk Ay; kent yaşamının, çevrenin, tarihi dokunun, korunarak dönüşümün sağlanmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi "Bu çerçevede Afet Riski göz önüne alınarak çıkarılan 6306 sayılı yasanın özellikle insan hayatının risk taşıdığı alanlarda uygulanması büyük önem taşıyor. Ancak bu yasa ile diğer bir çok yasa hükmü uygulanamaz durumdadır. Umuyoruz ki yasa gerçek anlamda kamu yararı çerçevesinde gerçekleşir. Aksi durumda toplumda onarılamaz yaralar açılacaktır."

 

Ay "Yasanın Geçmesi Mimar ve Mühendisleri Mağdur Eder"
"Son bir kaç aydır gündemde olan, ancak Çevre Bakanlığı`nın gündemde olmadığını belirttiği Yapı Denetim, İmar Kat Mülkiyeti, Kıyı ve TMMOB yasa değişiklik taslakları ile getirilmek istenen önemli değişiklikler bulunmakta" diyen AY, "Teknik müşavirlik kuruluşları ile tüm mimarlık ve mühendislik hizmetlerini yapabilen kurumlar getirilmesi düşünülüyor. İmar yasası ile DOP yüzde 45, kat mülkiyeti yasasında ise cins değişiikliği işlemlerinin resen yapılması öngörülmektedir. Bu hali biz yasanın geçmeyeceğini umut ediyoruz" dedi. Yasının geçmesi halinde mimar ve mühehdislerin mağdur olacağını belirten Ay, "Yasanın geçmesiyle akademik odalar, üyelerinin yaptığı projeleri denetleyemeyecek hatta kural dahi koyamayacak olması, mimarlık ve mühendislik disiplinlerini özellikle biz harita kadastro mühendislerini çok mağdur edecek. Harita mühendislerini ücretli çalışanlar ve şirketlerin, kuruluşların taşeronu durumuna düşerecek" şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)