AĞRI - Ağrı`da 2013 Umre seferleri başladı. Ağrı`dan Kutsal topraklara 1. kafilenin ilk grubu geçen hafta 76 yolcusuyla yola çıkmıştı. Dün Yatsı Namaz`ından sonra ise 300 kişilik Umre yolcusu kafilesi kutsal topraklara doğru hareket etti.


Kimisi kutsal toprakları ilk defa ziyaret etmenin heyecanını yaşarken, kimi vatandaşlar ise 6 defa, 3 veya 2`şer defa kutsal toprakları ziyaret etme hazzını yaşadıklarını ifade ettiler. Araçların hareket merkezi olan Lise Camii`nde Yatsı Namazı`na müteakip bütün umre yolcuları için dua yapıldı.


Daha önce 2 defa kutsal toprakları ziyaret eden Şahin Aslan, 3. defa umre ziyaretini gerçekleştirmekten mutlu olduğunu ve bütün Müslümanların bu mutluluğu yaşamaları gerektiğini ifade etti.


Altıncı defadır kutsal toprakları ziyaret eden Mustafa Ceyhan, her ziyaretinin dönüşünde ayrı bir özlem ile yandığını ifade ederek şöyle konuştu, \"Allah bütün herkese bu imkânı nasip etsin. Altıncı defadır gidiyorum, doyamıyorum, her gidişimin dönüşünde özlemim ayrı bir şekilde artıyor. Bu başka bir duygu, bunu ifade etmek mümkün değil.\"


İlerlemiş yaşına rağmen ikinci defadır Mekke ve Medine`yi ziyaret etme imkanına kavuşan Tayyar Aslan amca ise orada yaşlılığını unuttuğuna vurgu yaparak, imkan bulan herkesin Hacca ve Umreye gitmesi gerektiğini söyledi. Tayyar Amca, \"Orada yaşlılığım bana sıkıntı yapmıyor. Oranın havası, neşesi bambaşkadır. İnsan orada yaşlılığını hastalığını unutuyor. Bu tür konular insanın hiç aklına gelmiyor. Akla sadece Hz. Peygamber gelir, başka bir şey düşünemezsin\" dedi.


Umreye gidecek yakınlarını uğurlamak için gelen vatandaşlar ise yakınları vasıtası ile kutsal topraklara bolca selam gönderdiler, dua talebinde bulundular. Umreye gidecek yakınları için mutlu olan vatandaşlar gözyaşlarına da hâkim olamadıkları görüldü. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay - İLKHA)