Bu yıl KKTC`de yapılan, 53 ülkeden 200`ü aşkın genç sivil toplum temsilcisinin katıldığı 9. Gençlik Buluşması`nın kapanışında konuşan İşbilir, İslam İşbirliği Teşkilatı`na (İİT) üye 57 ülkenin 1,7 milyar olan nüfusunun yüzde 53,5`inin 24 yaşın altında olduğunu dikkati çekerek, ``İİT üyesi olmayan ama yüz milyonlarca Müslüman nüfusu barındıran Avrupa ülkeleri, ABD, Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerdeki Müslüman gençliği de hesaba kattığınızda dünyanın gidişatına yön verecek muazzam ve dinamik bir potansiyelle karşı karşıya olduğumuzu anlamak zor değil`` diye konuştu.

Bu emsalsiz cevherin ve devasa gücün geleceğinin, sadece İslam dünyasını değil, insanlığı da yakından ilgilendirdiğini ifade eden İşbilir, İslam dünyasındaki siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların, zaafların, sosyal çalkantıların genç nüfusu işlevsiz kıldığını savundu.

İslam dünyasındaki gençliğin bir yandan ruh ve bedenini koruyarak bir yandan da bilgiyi üretir ve seçer hale gelmesinin önemine işaret eden İşbilir, şunları söyledi:

``Bunun olması elbette köklü bir zihniyet değişikliğini gerektiriyor. Ontolojik, epistemolojik sorgulamalarla kazanılacak sağlıklı zaman ve mekan muhayyilesinin kadim akslarını bir kez daha keşfederek yapacağı medeniyet hamlesini icap ettiriyor.

Bu ulvi ideale hizmet için İDSB, İslam dünyasının en büyük sivil çatı teşkilatı olarak dünyanın dört bir yanındaki genç liderleri, sivil toplum temsilcilerini ve gönül ehli gönüllüleri yılda iki defa bir araya getiriyor.``

Bugün dünyanın dört bir yanında, Mali`de, Arakan`da, Suriye`de, Irak`ta, Afganistan`da, Gazze`de şehit olan on binlerce gençin, İslam aleminin ortak baharı için kendilerini feda ettiğini belirten İşbilir, ``Onları rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün, dünyanın dört bir yanında on binlerce genç, biz dirilelim diye direniyorlar. Tunus`un, Mısır`ın, Yemen`in, Suriye`nin, Irak`ın baharını tebrik ediyorum. Diktatörleri devirmek yetmez, zihinlerdeki zorbaları da devirmek, sınırları da silmek gerekiyor`` dedi.

10. GENÇLİK BULUŞMASI BALKANLARDA YAPILACAK

Cihangir İşbilir, bir sonraki gençlik buluşmasının Balkanlarda gerçekleştirileceğine değinerek, ``Önümüzdeki yıllarda Beyrut`ta, Kuala Lumpur ve İstanbul`da buluşmalar icra edeceğiz. 2014 İstanbul buluşmasını geniş bir şekilde gerçekleştirmeyi, bugüne kadar buluşmalara katılan bini aşkın genç kardeşimizi buraya davet etmeyi planlıyoruz. Şimdiden hazırlıklara başlayıp verimli toplantılar için çalışmalarımızı hep birlikte yoğunlaştıracağız`` diye konuştu.

Kıbrıs Postası