DİYARBAKIR- Diyarbakır (Amed) Merkez Kayapınar (Peyas) İlçesi`ne bağlı 500 evler mevkii Afet Evler semtinde bulunan ve yaklaşık 4 yıl önce yapımına başlanan Hz. İsa Camii inşaatı, maddi yetersizliklerden dolayı yarıda kaldı. İlke Haber Ajansına konuşan Hz. İsa Camii Dernek Başkanı Tahir Çelik, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini dile getirdi.
 
Camii yapma girişimine 2008`de başladıklarını ve caminin temelini 2009`da atabildiklerini belirten Çelik, Camiyi hem Kuran Kursu hem de derslikler şeklinde inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Çelik, Cami çalışmasının Kayapınar Müftülüğü ve Kayapınar Belediyesinin katkılarıyla 2012`nin sonunda ancak birinci katını bitirebildiklerini ifade ederek, "Sıra caminin ikinci katına geldi ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle çalışmalar şu an durmuş durumdadır. Caminin yapımı için Diyarbakır Valiliği`ne başvurduk ve `size yardım edeceğiz` dediler ama şu ana kadar valilikten hiç kimse bize dönmedi. Yetkililerin bu durumu görüp bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
 
Kereste ve benzeri malzeme eksikliğinden dolayı ikinci kat çalışmalarının tamamen durmuş olduğunu belirten Çelik, "Caminin üstü açık olduğu için cami sürekli su çekiyor. Özellikle kış aylarında yağışların çok olmasından dolayı sürekli çatılardan su akmaktadır. Camimizin bir an önce bitirilmesi için bütün hayırseverlerden yardım bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. (Osman İçli, M.Sait Adiyaman- İLKHA)