DİYARBAKIR- Her Kutlu Doğum ayında yüzbinleri bir araya getirip bu ayı çeşitli hayırlı etkinlikler ile kutlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, 2013 "Kutlu Doğum Etkinliklerine" Türkiye genelinde bulunan bölgelerdeki Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörleri ile yaptığı bir toplantı ile start verdi.
 
Bu yıl ki Kutlu Doğum Etkinlikleri hakkında İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan,`Karikatür Krizi`nden sonra, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, Diyarbakır`da "Peygamber`e Saygı Mitingi" ile başlayan akabinde de Diyarbakır`da ki 9 STK`nin beraber oluşturmuş olduğu Peygamber Sevdalıları adında bir platformlarının olduğunu belirterek, Platformun amacını ise, başta Diyarbakır`da olmak üzere Türkiye genelinde ki tüm illerde, ilçelerde, köylerde hatta mahallelerde dahi Kutlu Doğum Etkinlikleri düzenlemek olarak açıkladı.
 
Bu yıl daha fazla etkinlik düzenleyeceğiz
Kutlu Doğum Ayı`nın yaklaşması münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu hazırlıklarına başladığını ifade eden Orhan, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak inşallah Nisan ayı içerisinde geçen yıldan daha fazla yerde, daha çok yerde insana ulaşarak daha yaygın etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Birçok insanı Allah demeye birçok insanı Peygamber diyerek, toplu bir şekilde meydanlarda salâvat çekmeye davet edeceğiz. Biz bu hafta Türkiye genelinde bulunan bölgelerdeki Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörleri ile bir toplantı gerçekleştirerek bunun startını bu hafta itibarı ile vermiş bulunmaktayız" dedi.
 
Yakın bir zamanda bir toplantılarının olacağını sözlerine ekleyen Orhan, bu toplantıyla hangi ilde ve nerede Kutlu Doğum Etkinliği yapacaklarını kararlaştırıp kamuoyu ve basınla paylaşacağını açıkladı.
 
Siyer sınavı olacak
Bu yılının, geçen yıldan farklı olarak bir Siyer sınavının olacağını belirten Orhan, bu sınavı da Kutlu Doğum Etkinlikleriyle beraber değil, etkinliklerin bitiminde, hemen bir sonraki ayda yapacaklarını söyleyerek, "Siyer Yarışmamıza da kısa sürede startını vereceğiz ve başlayacağız. Biz diyoruz ki Kutlu Doğum Ayı yani Nisan ayı içerisinde herkes Resulullah`ın siyerini okusun öğrensin, o ay hep Peygamber diye geçsin bu nedenle de siyer yarışmamızı etkinliklerden sonra ki aya erteledik ve o ay bu yarışmamızı yapacağız. İnşallah bunun da ayrıntılarını hangi kitapta ne tür şartlarda Türkiye genelinde nerelerde nasıl sınav yapacağımızı duyurusunu yapacağız. Siyer Yarışmamızın neticesinde dereceye girenlere Umreye gönderme hediyemiz de sözkonusudur. Bunun sayısı ve ne kaç kişi hangi ilde kaç kişinin gireceği Türkiye genelinde de inşallah yakın zamanda yapacağımız toplantıda netleştirip kamuoyu ve basınla paylaşacağız" ifadelerine yer verdi.
 
Salavat kampanyalarını başlatacağız
Salavat kampanyalarının da olacağını ifade eden Orhan, "Türkiye genelinde birçok İslami Radyo ve TV ile görüşmelerimiz ve bunların desteği ile de inşallah halka ulaşıp onların salavat kampanyasına iştirak etmeye devam edeceğiz Kutlu Doğum ayının bol bol salavatlarla, bol bol Kur`an-ı Kerimler okumakla ve bir çok yerde, bir çok etkinlikle Allah ve Peygamber diyerek geçmesini temenni etmekteyiz" şeklinde konuştu.
 
Orhan, düzenleyecekleri Kutlu Doğum Etkinliklerinin şimdiden hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak konuşmasına son verdi. (Osman İçli-İLKHA)