OSMANİYE - Eski bir Türk geleneği olan cenaze evlerine yemek gönderme adetini 4 yıldır sürdüren Yasdıoğlu Market sahibi Kasım Yasdıoğlu, her sabah belediyenin cenaze işleri müdürlüğünden o gün ilçede vefat edenlerin isimlerini ve adreslerini alıyor. Daha sonra her cenaze evi için ayrı ayrı 100 kişilik lahmacun, ayran ve tatlıdan oluşan yemek gönderiyor.
Yemeğin taziye için gelen misafirlere verildiğini söyleyen Yasdıoğlu, “Amacımız Allah’ın rızasını kazanmak ve unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği devam ettirmek.”dedi.
Cenaze evlerine yemek gönderirken zengin-fakir ayırımı yapmadığını belirten Yasdıoğlu, “Bizim geleneklerimize göre, cenaze evinde 3 gün yemek pişmez. Maddi durumu iyi olan herkese de tavsiye ederim. Bunun için bir bütçe ayırdık ve işyerimiz var olduğu sürece bu hizmeti yapmaya devam edeceğim.” diye konuştu.
cihan