HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında hafif olmak üzere, İstanbul`un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya`nın kıyı ilçeleri ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinde Antalya`nın batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.


Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Orta ve Doğu Akdeniz`de kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz`in kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde Antalya`nın batı kıyıları, Orta Karadeniz`in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu`nun güneyi ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığının Marmara ile Karadeniz kıyı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.


Çığ tehlikesi ve kar erimeleri uyarısı: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.


Bazı illerde beklenen hava
Ankara: Az bulutlu (4/15)
İstanbul: Hafif sağanak yağışlı (7/11)
İzmir: Az bulutlu (11/18)
Bursa: Çok bulutlu (9/17)
Konya: Az bulutlu (6/14)
Adana: Az bulutlu (10/20)
Mersin: Az bulutlu (11/18)
Osmaniye: Az bulutlu (10/19)
Hatay: Az bulutlu (9/17)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (3/12)
Batman: Parçalı bulutlu (4/14)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (7/15)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (4/11)
Mardin: Parçalı bulutlu (4/10)
Şırnak: Parçalı bulutlu (2/9)
Van: Parçalı bulutlu (-9/4)
Bingöl: Parçalı bulutlu (-1/7)
(Ayhan Kaya-İLKHA)