ADANA - Organize ettiği sosyal ve kültürel etkinliklerle Adanalıların teveccühünü kazanan ve muhtaç ailelere uzanan yardım eli olan Adana Umut Der Gıda Bankası, Şubat ayı itibarıyla 220 aileye gıda yardımında bulundu.
 
Yardım faaliyetleriyle zengin ile fakir arasında köprü olamaya çaba gösterdiklerini belirten Adana Umut Der Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Cevdet Dizlek, "Umut Kervanı Platformu üyesi olan derneğimiz, Allah`ın izniyle bu ay 220 aileye gıda yardımı ve ayrıca 30 aileye de giyim yardımı yaptı. Adanalı hayırseverlerin katkılarıyla Elhamdülillah şu an her ay 220 aileye yardım ediyoruz. Yardımlarımızı bire bir gönüllülerimizin üyelerimizin tespitleri ile yapıyoruz. Tespit edilen birinci derece muhtaç aileleri, her ayın 1`i ile 5`i arasında telefonla gıda bankamıza çağırıp, ayrıca ihtiyaç ve durum tespitin de bulunuyoruz. Sonra da elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Düzenli yardımların sürdürülebilir olması için hayırsever vatandaşlara da görev düştüğünü hatırlatan Dizlek; "Sosyal adaletin sağlanmadığı, israfın haddi hesabını aştığı bir zamanda biz buradan Adanalı hayırseverlere sesleniyoruz. Gelin bu mağdur, muhtaç olan ailelerin bekleyen gözlerine bir umut da siz olun. Adana Umut Der yardımlarınıza aracılık etmeyi bekliyor. İnşallah sizin bu yardımlarınızla bir nebze de olsa bu insanların ihtiyaçları giderilmiş olur ve onlar da mutlu olurlar" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)