Mathias Shamali, yaptığı basın açıklamasında, yetersiz enerji kaynağının, Gazze halkının refahını ve güvenliğini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Ayrıca Shamali, gereken enerjinin sağlanmamasının, hastaneler de dâhil olmak üzere Gazze'deki kamu ve özel sektör üzerinde yıkıcı etkiler bırakacağını ve yaklaşık iki milyon insanın hayatını ve sağlığını tehlikeye atacağını söyledi.

Uluslararası insani hukuk gereğince elektriğin olmadığı bu durumda Gazze’ye gönderilen akaryakıt yardımlarının geçişine izin verilmesi gerektiğini belirten Shamali, UNRWA’nın, artan gerginlik ve askeri tırmanışların yanı sıra balıkçıların avlanmasının ve akaryakıt girişinin engellenmesinden endişe duyduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejimi, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

İşgal rejimi, 12 Ağustos’ta abluka altındaki Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişini yasaklamıştı. Bölgenin tek elektrik santrali, gerekli yakıt sağlanamadığı için tam randımanlı çalıştırılamıyor. (İLKHA)