Türkiye gazetesinden Neşra Durmaz’ın haberine göre; pandemi sürecinde karantinada olması gereken kişilere tahsis edilen Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde şu tedbirler alınacak:
- Yurtlarda kalacak kişi sayısı her 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak.
- Odalardaki yatakların sayısı azaltılacak. Ranza sistemi kaldırılacak.
- İçeride maskesiz dolaşmaya izin verilmeyecek.
- Ortak kullanım alanlarında fiziki mesafe kuralına dikkat edilecek. Ortamların sık sık havalandırılması sağlanacak.
- Öğrenciler ile personelin yurda giriş-çıkış gün ve saatleri kaydedilecek. Yurdun girişinde ateş ölçümü yapılacak.
- Kurye, kargo görevlisi gibi kişilerin alınmayacağı yurtlara misafir de kabul edilmeyecek.
- Odalarda kalan öğrenci sayısına göre yeterli tuvalet ve banyo sağlanmaya çalışılacak.
- Yemekhaneler fiziki mesafeye uygun hâle getirilecek. Gerekli durumlarda yemek saatleri uzatılarak mesafe korunacak.
- Yemek servisinde bütün araç-gereçler her kullanım sonrasında bulaşık makinesinde en az 60 derecede yıkanacak.
- Ortak kullanımda bulunan zeytinyağı, limon sosu, tuz, nar ekşisi gibi ürünler kaldırılacak. Tuz ve baharatlıklar tek kullanımlık şeklinde verilecek.
- Yurt içinde yer alan kantin ve kafeteryalara alınacak kişi sayısı, çalışanlar ve öğrenciler dâhil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde hesaplanacak.
- Açık ürünlerin paketlenerek satılması, öğrencilerin bu ürünlere dokunması engellenecek.