Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Kabine, bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Toplantıda yeni tip Coronavirus (Covıd-19) ile mücadele ele alınacak, atılan adımlar sonrasında veriler analiz edilecek. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabine üyelerine vaka sayılarıyla ilgili illerdeki son durumu içeren bir sunum yapması bekleniyor.

Toplantıda, 4 günlük tatil boyunca sokağa çıkma yasağı veya şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulamasına yönelik herhangi bir kararın çıkması beklenmiyor.

Toplantıda 31 Ağustos’ta açılması planlanan okullarda alınacak tedbirler de değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu yıl pandemi nedeniyle hayata geçirilmesi planlanan hibrit eğitim sistemiyle ilgili kabine üyelerine bir sunum yapması planlanıyor.

Hem Türkiye içerisinde hem de Irak topraklarında, PKK’ye karşı yürütülen operasyonlar, İdlib'de Rusya ile devam eden devriyeler ve sahadaki durum değerlendirilecek.

Libya’da, sahadaki gelişmeler toplantıda masada olacak, meşru hükümete sağlanan destek ele alınacak.

Doğu Akdeniz'de yaşanacak gelişmeler değerlendirilecek. (İLKHA)