Hiçbir öğretmen ve öğrencinin riske gireceği bir duruma müsaade etmeyeceklerini dile getiren Selçuk, öğretmen ve çocuklar için en doğru kararı vereceklerinin altını çizdi.
Selçuk, karar almadan önce hekimlere hafta hafta danıştıklarını, diğer ülkelerdeki tabloları da günlük olarak izlediklerini belirtti.
Selçuk, "Bilim Kurulu ile ilişkilerimize baktığımızda, toplumda olup bitene baktığımızda, öğretmenlerimize, illerdeki yöneticilerimize baktığımızda özgüvenimiz yükseliyor. Diyoruz ki 'Biz bu işe sahibiz, peşindeyiz.' Açmamak gerekiyorsa açmamakla ilgili gereken yapılır, açmak gerekiyorsa açmakla ilgili... Şunu vurgulayarak söylemek isterim, bizim amacımız okulları açmak ve açacağız. Bunun için de her türlü şartı iyileştirme noktasında büyük bir gayretin içerisindeyiz. Temel niyetimiz okulların açılması çünkü doğal olan budur. Biz bununla ilgili takibi yapıp, en sağlıklı kararı çocuklarımız için, öğretmenlerimiz için veririz." dedi.
LGS öncesinde vaka sayısında patlama olacağı yönünde söylemler olduğunu hatırlatan Selçuk, LGS'den sonra bir patlamanın olmadığını ifade etti.
Selçuk, Sanayi Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile Türkiye genelindeki tüm okulların bahçesinden öğretmenler odasına, kapı kollarından lavabolarına kadar her bir noktasının standardını çıkarttıklarını aktardı.
Pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan dezenfektan ve maskelerin meslek liseleri tarafından üretildiğini belirten Selçuk, artık dışarıdan bu ürünleri satın almadıklarını, dışarıya da verdiklerini kaydetti.
Selçuk, bu hafta itibarıyla 31 Ağustos'ta okullara gönderilecek kitapların 4'te 3'ünü gönderdiklerini söyledi.
"Üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var"
Selçuk, pandemi sürecinde eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik 4 senaryo üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, bu senaryolardan birisinde okulların kısıtlamasız şekilde tamamen açık olması halinde neler yapılacağı, ikinci senaryoda okulların tamamen kapalı olduğunu, derslerin online olarak verilmeye devam edildiğini, üçüncü senaryo okulun belirli günlerde açık olması, sınıf mevcudunun farklı günlerde sınıfa gelmesi, ders saatinin azaltılması, müfredatın seyreltilmesi, derslerin bir kısmının okulda, bir kısmının evde online olarak izlenebilmesi gibi alternatif, dördüncü senaryonun ise, sadece riskli illerde önlemlerin alınıp, kalanında kısıtlamasız sistemin uygulanması konusunun ele alındığını açıkladı. (İLKHA)