Mısır`da devrimin ikinci yıl dönümünde ve Port Said davasında 21 sanık hakkında verilen idam kararının ardından başlayan şiddet olayları devam ederken ölü sayısının 51`e yükseldiği bildirildi.

Mısırlı yetkililerden edinilen bilgiye göre, ülke genelinde 5 gündür devam eden şiddet olaylarında ölü sayısı 51`e yükselirken, yaralı sayısı 1500`ün üzerine çıktı.

Başkent Kahire`de yabancı misyonların ve uluslararası kuruluşların yer aldığı Nil Kurniş`te göstericilerle polis çatıştı. Polis, taş atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Nil nehri üzerindeki 6 Ekim köprüsünü bir süre trafiğe kapatan göstericiler burada da polisle karşı karşıya geldi. Bir otomobili yakan göstericilere polis göz yaşartıcı bombayla müdahalede bulundu.

Tahrir Meydanı`nda da akşam saatlerinde göstericilerle Mursi taraftarları arasında sürtüşmeler yaşandı. Polis olaya müdahalede bulunarak tarafları ayırdı.

Süveyş ilinde sokağa çıkma yasağına aldırış etmeyen yüzlerce gösterici sokaklara döküldü. Erbain Meydanı`nda toplanan göstericiler de sokağa çıkma yasağını protesto etti.

Göstericiler sık sık ``Halk rejimi yıkmak istiyor``, ``30 yıllık olağanüstü hali 30 güne sıkıştırdınız``, ``İhvan`a Selefilere hayır, Mısır tüm Mısırlılarındır`` sloganları attı.

Nil deltasının kuzeyindeki Kefr eş-Şeyh kentinde güvenlik güçleri ve protestocular arasında çıkan çatışmalarda ise 128 kişinin yaralandığı, 12 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada Mısır İçişleri Bakanlığı, Port Said Hapishanesi ve Emniyet Müdürlüğü`ne gerçek silahlarla saldırı gerçekleştiren 15 kişinin gözaltına alındığını, şahısların üzerinde tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, güvenlik güçlerine muhtelif silahlarla yoğun saldırılarda bulunulduğu ifade edildi.