Abant, yılın hemen her döneminde eşsiz bir doğa görünümü ile ziyaretçilerini büyülüyor. Oldukça nadir görülen bir doğal yapıya sahip olması, sınırları içinde bulunan Abant Gölü ve her mevsim farklı bir renge bürünen doğası yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçiyi kendisine çekiyor. Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Abant'a ulaşım ise Bolu merkezden ve ilçelerden kalkan minibüslerle sağlanabiliyor. Ayrıca ulaşım biçimi olarak özel aracınızı da kullanabilirsiniz. Bu muhteşem doğanın içinde bir gezi düzenlemek isterseniz bisikletinizle harika manzaralar eşliğinde bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz. Yazın yeşil doğası, sonbaharda turuncu ve sarı tonları, kış aylarında ise beyazın geçişini görebileceğiniz bu beldede fotoğraf çekme etkinliği de düzenleyebilirsiniz. Kış aylarında yapabileceğiniz bir diğer etkinlik ise Hamsi Festivali'ne katılmak olabilir. Her yıl aralık ayında düzenlenen bu festivalde eşsiz lezzetler tadabilir ve tatilinizi oldukça eğlenceli gale getirebilirsiniz. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere olan kısa mesafesi ile yoğun şehir yaşamından kaçmak isteyenler için en uygun rotalardan biri oluyor. Günübirlik gezilerin yanı sıra haftasonu dinlendirici bir tatil için Abant otelleri ise hemen herkesin konforuna uygun bir seçenek ile hizmet veriyor. Bu sayede sevdiklerinizle veya yalnız olarak unutulmaz bir tatilin ilk adımını atabilirsiniz. Ayrıca Abant yalnızca doğası ile değil dünyaca ünlü Bolu mutfağının da eşsiz lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Abant tatiliniz boyunca deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları;

  1. Abant Kebabı

Abant'ın kendine has ve en çok sevilen lezzetlerinden biri olan Abant Kebabı, kızarmış ekmeğin közlenmiş patlıcan ile bir araya gelmesinden oluşuyor. Kızarmış ekmek üzerine eklenen közlenmiş patlıcan, et ve kaşar ile hem oldukça tanıdık hem de farklı bir lezzet olan bu kebabı deneyebilirsiniz.

  1. Kaldırık Dolması

Bildiğiniz tüm dolma tariflerini unutturacak bu dolma oldukça farklı bir lezzet deneyimi olabilir. Özellikle Mengen çevresine ait olarak bilinse de Abant'ta da bulabileceğiniz bu dolma, hodan olarak da bilinen kaldırık yapraklarına soğan, sarımsak ve mısır ununun sarılması ile pişiriliyor. Genellikle üzerinde sarımsaklı yoğurt ile servis edilen bu lezzet, birçok insanın beğenisini toplayan bir yemek.

  1. Keşli Cevizli Erişte

Her yörenin kendine özgü bir erişte pişirme biçimi olsa da Bolu ve Abant çevresinde oldukça lezzetli bir versiyonunu deneyebilirsiniz. Keş ve ceviz ile birlikte servis edilen bu erişte tereyağında kavrulduktan sonra yoğurt ile servis ediliyor. Et yemekleri ile birlikte de mükemmel bir uyum sağlayabilecek bu yemeği geziniz sırasında deneyebilirsiniz.

  1. Paşa Pilavı

Paşa pilavı ise bildiğimiz pilavların aksine bir çeşit patates salatası olduğu söylenebilir. Patates, soğan ve yumurtanın bir araya geldiği bu yemek ile oldukça farklı bir lezzeti deneyebilirsiniz. Ayrıca bu pilavı pulbiber, zeytinyağı veya maydanoz ile süsleyerek damak tadınıza göre bir tabak oluşturabilirsiniz.

  1. Keş

Keş ise özellikle bölgenin en meşhur peynir çeşitlerinden biri. Çökeleğe oldukça benzetilse de yoğurt ve tuzun bir araya gelmesi ile yapılan bu peynir, oldukça sert ve tuzlu yapısı ile dikkat çekiyor. Bölgedeki birçok noktada bu peynir bulabilir, keşi tüketmek için evlerinize götürebilir veya yöresel bir ürün olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

  1. Oğmaç Çorbası

Bölgenin en çok bilinen lezzetlerinden biri olan ve ovmaç çorbası olarak da bilinen bu çorba, nohut ve hamur parçalarının bir araya gelmesi ile oluşuyor. Özellikle kış gezilerinde içinizi ısıtmak ve lezzetli bir dinlenme arası vermek için en iyi seçimlerden biri olan bu çorbayı deneyebilirsiniz.